O.I. Rio 2016:Iz uživanja je nastalo olimpijsko zlato!

O.I. Rio 2016:Iz uživanja je nastalo olimpijsko zlato!

"Sandra Perković i braća Sinković su mi rekli najbolju moguću stvar prije finala. Rekli su mi da samo uživam, a iz tog uživanja je nastalo olimpijsko zlato", kazala je Sara Kolak,olimpijska pobjednica u bacanju koplja.

Foto: Rio 2016
Sara Kolak foto: HOO

Sara Kolak foto: HOO

“Ja sam sebi obećala da ću se u finalu boriti isključivo za medalje. Ne vidim smisla uopće nastupiti u finalu među 12 najboljih na svijetu, ako ne želite osvojiti medalju ili pobijediti. Nije počelo dobro, ali mi se sve posložilo u četvrtom hicu. Moj trener je rekao da ću baciti 66.13, a ja sam bacila pet centimetara više, pa mi vjerojatno slijedi kazna”, kazala je izuzetno simpatična Sara koja je bila najmlađa sudionica finala i jedna od najvećih senzacija dana.

“Rođena sam Ludbrežanka, koja studira u Rijeci, a drugi dom je u Celju, odakle mi je trener Andrej. Fizički i psihički smo naporno radili za ove Igre, došla sam tu spremna, s vjerom da mogu napraviti nešto veliko. Sad mi je cilj prvo dovršiti fakultet, a onda na more u rujnu. I ne, Saru ovo zlato neće promijeniti”.

Sara Kolak se na stadionu pozdravila čak i s Usainom Boltom, rekavši kako je on nije impresionirao, ali je i kazala da joj je velika podrška bila Sandra Perković na tribinama.

Sandra Perković/Getty Images

Sandra Perković/Getty Images

Usain Bolt/Foto: Gettyimages

Usain Bolt/Foto: Gettyimages

“Sandra mi je prije finala dobacila nešto što me jako motiviralo, no ne smijem reći što. Znam da će me mnogi uspoređivati s njom jer smo sličnog karaktera, no Perković je samo jedna i ja je obožavam”, kazalo je ‘čudo iz Ludbrega’, grada koji se naziva centrom svijeta, a sada se može dičiti da ima i olimpijsku pobjednicu.

Sara je krajem 2014. godine imala operaciju ramena, zbog koje je nije bilo čak 15 mjeseci, no otad obara sve rekorde.

“Moj trener je moj drugi otac. Prije dolaska ovdje me tjerao da svaki dan radim neku baš čudnu vježbu i ja sam radila bez pogovora. Kad sam ga pitala čemu služi ta vježba, kazao mi je – Sara, želio sam te naučiti kako stupiti na postolje”, zaključila je Sara Kolak koja je među novinare došla s velikim zakašnjenjem, u pratnji trenera Slovenca Andreja Hajnšeka.

“Vi Hrvati i ne znate kakav dijamant imate. Ja sam znao da će baciti u finalu 66 metara, ona je stvarno cura za velike stvari. Objektivno treba nam još dvije godine da dođe na tehničku razinu koju ja želim. A prije dvije godine i nesretne operacije ramena bila je 40 posto jača, otad je smršavila 11 kilograma. Ona je pozitivac, veliki radnik i vrlo posebna osoba koja je prije mene promijenila čak pet trenera, a ja se s njom u dvije godine ama baš nijednom nisam posvađao”, kazao je Hajnšek, znakovito dodavši:

“Kladio bih se da će Sara jednog dana srušiti svjetski rekord.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.