Objavljen konačan popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo divizije IB

Objavljen konačan popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo divizije IB

Izbornik hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu Enio Sacilotto objavio je konačni popis reprezentativaca za nadolazeće Svjetsko prvenstvo divizije IB.

Foto: Hrvatski savez hokeja na ledu / Facebook

Izbornik reprezentacije Hrvatske u hokeju na ledu Enio Sacilotto objavio je konačan popis reprezentativaca na koje računa za nadolazeće Svjetsko prvenstvo divizije IB. Turnir trećeg ranga natjecanja u hokeju na ledu počinje ove nedjelje 23. travnja u Belfastu gdje će domaćin biti Velika Britanija.

Na popisu se ukupno nalaze 22 igrača od čega dva vratara, sedam braniča te 13 napadača. Na žalost nekoliko je iznenađenja u vezi konačnog popisa koja će na papiru momčad učiniti slabijom. Najveći izostanak je svakako branič Mark Katić koji je uzeo hrvatsko državljanstvo te je igrač s velikim iskustvom i kvalitetom, ali nema ga na popisu. Među bekovima nema još jednog naturaliziranog Medvjeda sa šireg popisa, Geoffa Waugha pa će tu biti samo Andy Sertich od tih igrača. Biti će tu i mladi Jan Smolec koji je ove sezone dobio i nekoliko prilika u KHL-u u dresu Medveščaka.

Među napadačima čak je sedam aktualnih igrača Medveščaka uključujući i sjajne mladiće Ivana JankovićaMatiju Miličića. Tu je naravno i naš najbolji igrač Borna Rendulić koji je ove sezone nastupao u američkoj AHL ligi. Od “stranaca” na popisu su među napadačima Nathan PerkovichDavid Brine dok nažalost nema Michaela Glumca koji bi svakako bio veliko pojačanje reprezentaciji.

Završni popis reprezentativaca
Screenshot / Facebook

S obzirom da reprezentaciji izbornika Sacilotta sada nedostaje nekoliko važnih igrača nažalost možemo konstatirati da je nešto slabija negoli smo se nadali. Ipak, ova reprezentacija bi trebala osigurati ostanak u ovom rangu i iduće godine. Osim domaćina na turniru će nastupiti još i NizozemskaEstonijaLitva od europskih reprezentacija te gosti s Dalekog istoka, Japan. Japanci će biti i glavni favoriti kao reprezentacija koja je prošle godine ispala iz Divizije IA. Iz divizije IIA prmovirana je Nizozemska te će se vjerojatno s Estoncima boriti za izbjegavanje posljednje pozicije. Turnir počinje u nedjelju 23. travnja i traje sve do iduće subote, 29. travnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.