Objavljen popis reprezentativaca za Europsko prvenstvo u futsalu

Objavljen popis reprezentativaca za Europsko prvenstvo u futsalu

Getty Images

Hrvatski izbornik Mato Stanković objavio je popis reprezentativaca za Europsko prvenstvo u futsalu, koje idućeg tjedna počinje u Srbiji.

Hrvatska će se reprezentacija nakon završnog dijela priprema okupiti u subotu, 30. siječnja u Zagrebu, a sutra već kreće put Beograda, na završni turnir Europskog prvenstva gdje će u grupnoj fazi odmjeriti snage s Kazahstanom i Rusijom.

Izbornik Mato Stanković na popis je uvrstio sljedeće igrače: Ivo Jukić (Split Tommy), Vedran Matošević (Nacional), Jakov Grcić (Split Tommy), Kristijan Grbeša (Nacional), Saša Babić (Cagliari), Franco Jelovčić (Split Tommy), Dario Marinović (Elpozo Murcia), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Tihomir Novak (Nacional), Josip Suton (Split Tommy), Maro Đuraš (Square), Matej Horvat (Futsal Dinamo), Željko Petrović (Novo vrijeme) i Franko Bilić (Ekonomac). Vratar Marin Stojkić (Split Tommy) ići će s reprezentacijom u Beograd te će “uskočiti” kao pričuva ako se ozlijede Jukić ili Bilić  svaka reprezentacija ima pravo na zamjenu vratara.

Evo kako je izbornik Stanković sažeo pripremnu fazu:

“Treneri uvijek kažu da je bilo odlično na pripremama, no samo će rezultat biti pravi pokazatelj. Puno smo radili, svaki dan smo počeli s vratarskim treningom, pa imali tehničko-taktički trening, potom analizirali protivnike i na kraju odradili i večernji trening.”

Hrvatska u Srbiju odlazi bez zdravstvenih poteškoća, no Stanković ističe:

“Nesreća je u tome da nam se Marinović kasno priključio, a Novak je bio ozlijeđen te je bilo teško uigravati momčad bez te dvojice ključnih igrača. Ipak, motiv je bio na visokoj razini, svi jedva čekaju početak kako bi pokazali svoje pravo lice”.

U petak, 5. veljače, Hrvatska igra protiv Kazahstana, a u nedjelju, 7. veljače, susrest će se s Rusijom.

“Ne bih unaprijed tražio alibije jer smo u posljednjih pet godina pobijedili ili odigrali neriješeno sa svim reprezentacijama u top 10, znači imamo kvalitetu i igru za svakoga, ali dobili smo objektivno najtežu grupu”, podsjetio je hrvatski izbornik.

“Kazahstan je bio u trećoj jakosnoj skupini samo zato što je kasno krenuo u tu priču, ali kazahstanski prvak je dvostruki klupski prvak Europe, sve su to Brazilci. S druge strane je otežavajuće da igraju atipično, s vratarem u polju. Po meni to ubija futsal, ali to je njihov način igre, čekaju grešku i za to zaista treba posebna priprema. Rusi su dvostruki viceprvaci Europe, isto im je prva petorka brazilska, ali do sada smo pokazali da možemo i s najboljima. Skupina je zaista zahtjevna te moramo biti zdravi, nemamo široku bazu igrača i najbolji igrači moraju biti na najvišoj razini”, zaključio je Stanković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.