Objavljen prošireni popis hokejaške reprezentacije

Objavljen prošireni popis hokejaške reprezentacije

Izbornik hokejaške reprezentacije objavio je popis igrača koji će biti na pripremama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo Divizije I Grupe B.

Hrvatska hokejaška reprezentacija/Iwww.hshl.hr/Igor Kralj

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu danas će na klizalištu Velesajam započeti svoje pripreme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo Divizije I Grupe B. Izbornik Sacilotto na prošireni popis postavio je čak 36 igrača koji će se boriti za svoje mjesto na završnom popisu.

Na popisu su četvorica vratara, 14 bekova te 18 napadača. Većinom su to naravno igrači domaćih klubova, a uvjerljivo najviše ima ih iz Medveščaka. Aktualni prvaci Hrvatske dali su gotovo polovicu reprezentativaca, biti će ih čak 16. Tu su još i petorica igrača Mladosti te četvorica iz Zagreba. Ostatak momčadi igra u inozemnim klubovima, a dosta je tu i bivših igrača Medveščaka koji su uzeli hrvatsko državljanstvo.

Najveća zvijezda reprezentacije naravno biti će jedini Hrvat koji je zaigrao u NHL-u Borna Rendulić koji je trenutno član Utica Cometsa u AHL-u. Po prvi puta na popisu se nalazi dugoočekivani Tom Zanoški koji je i aktualni član Medvjeda te sjajni bek Mark Katic koji je u Medveščaku odradio sve četiri KHL sezone. Osim njih kao debitanata na popis se vraćaju i Andy Sertich te Geoff Waugh, a od stranaca tu su još i Medvjedi Nathan PerkovichMike Glumac te bivši njihov igrač David Brine.

Popis reprezentacije / Facebook Hrvatski savez hokeja na ledu

Prvenstvo će se odigrati u Belfastu u Sjevernoj Irskoj od 23. do 29. travnja ove godine. Osim domaćina Velike Britanije te naše reprezentacije nastupiti će još i JapanNizozemskaLitvaEstonija. Glavni favoriti za prvo mjesto i promociju trebali bi biti Japanci koji su prošle godine nastupali u višoj diviziji. Ako je suditi po prošloj godini Hrvatska, VB i Litva boriti će se za drugo mjesto te pokušaj otkidanja bodova Japancima dok bi se Estonija i novopromovirana Nizozemska trebali boriti za opstanak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.