HVS: Obradović, Sukno i Paškvalin suspendirani, Tucak: Ne idu u Rio!

HVS: Obradović, Sukno i Paškvalin suspendirani, Tucak: Ne idu u Rio!

Tucak trojicu najboljih ne vodi ni u Rio!

Foto: HVS/Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatski navijači žele medalje, Hrvatski vaterpolski savez želi to isto, kvalitetu (svjetsku, najveću moguću!) sigurno imamo ali – do medalja se ne dolazi nedisciplinom i eskiviranjem obveza. I na takve se anomalije mora ići oštro. Pa je HVS krenuo. Žestoko.

Ukratko: Paula Obradovića, Sandra Sukna i Frana Paškvalina Hrvatski vaterpolski savez suspendirao je zbog grubog kršenja discipline:

“Zbog ponavljanog grubog kršenja discipline, koje je kulminiralo dana 7. travnja, potpuno neopravdanim nedolaskom na jutarnji trening, na zajednički ručak i najavljena gostovanja na radiju, HTV-u te ostalim televizijama, iz sastava hrvatske reprezentacije suspendirani su Sandro Sukno, Paulo Obradović i Fran Paškvalin”, priopćeno je iz HVS-a.

Izbornik Ivica Tucak kasnije je, za HRT, pojasnio:

Kao izbornik cijenim, poštujem i volim ovu trojicu igrača što oni znaju. I neće se moje mišljenje o njima promijeniti nakon ove odluke. Ali, dalje se na ovaj način nije moglo. Pred nama su Olimpijske igre, najveći izazov ove generacije i rekao sam da na njih ne računam za Rio!

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.