Obradović: “Troicki je najoštrije kažnjen u povijesti sporta”

Obradović: “Troicki je najoštrije kažnjen u povijesti sporta”

Novak Đoković, Viktor Troicki/Foto: facebook.com/DavisCupTennis, Srđan Stevanović - Starsportphoto.com

Izbornik srbijanske Davis Cup reprezentacije Bogdan Obradović nije mogao sakriti ogromno zadovoljstvo nakon maksimalno uspješnog prvog dana ogleda u Kraljevu. Srbija je stekla vjerojatno nedostižnu prednost od 2:0 i samo jedan bod nedostaje joj da i službeno parafira prolaz u sljedeće kolo Svjetske skupine.

“Čestitam igračima”, počeo je Obradović. “Viktor je od početka meča bio izuzetno skoncentriran – kao pilot koji želi sletjeti, ali pritom mora proći kroz dosta oblaka. Viktor i ja na koncu nismo uletjeli u oluju, uspjeli smo sletjeti”, slikovit je bio izbornik.

Prisjetio se ‘šef’ srbijanskih tenisača i doping skandala, usporedivši ga s negdašnjim problemima Andrea Agassija. “Sjećamo se situacije kad se Agassi vraćao. Na kraju karijere priznao je da se drogirao i nitko po tom pitanju nije učinio ništa.”

“Toliko sam ogorčen zbog onih za koje radimo jer su sami radili greške, a ispaštao je Viktor. Ima osobinu kojom se rijetko tko može pohvaliti, a sportaš je koji je najoštrije kažnjen u povijesti svjetskog sporta. Nije napravio ništa, a ITF ga je suspendirao zbog svoje pogreške. Sad im donosi gledanost, igra ovakve mečeve…Ovo je njegov veliki povratak u reprezentaciju i svjetski tenis”, rekao je Obradović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.