Očekujemo vrlo dobru, napetu utakmicu i pozitivan ishod za naše u smislu pobjede

Očekujemo vrlo dobru, napetu utakmicu i pozitivan ishod za naše u smislu pobjede

"I da ćemo time definitivno osigurati odlazak na Europsko prvenstvo". zaključila je Ivana Kapitanović

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija danas igra kvalifikacijsku utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo 2016. u Švedskoj protiv Slovenije. Utakmica je na rasporedu od 18 sati, a igra se u sportskoj dvorani Golovec u Celju. Bod iz tog susreta donio bi siguran put u Švedsku u prosincu. Slovenke, pak, s druge strane imaju veliku želju pokazati se u najboljem svjetlu pred svojim navijačima i slaviti nad Hrvatskom

Izbornik Goran Mrđen najavio je utakmicu protiv Slovenije rekavši: Očekujemo jednu tešku utakmicu, mislim svaka je u kvalifikacijama teška. Slovenska reprezentacija vidi svoj prolazak na Europsko prvenstvo kao najbolji treći zato im treba danas pobjeda, to su njihove brige. Naša briga je da nam iz prve utakmice treba pobjeda ili najmanje bod i onda bi s tim bodom i teoretski bili plasirani na Europsko prvenstvo. U odnosu na ove dvije kvalifikacijske utakmice s Crnom Gorom nemamo četiri igračice što zbog povreda što zbog obiteljskih razloga tako da nema Nikšić, Marić, Ježić se povrijedila ovdje na pripremama i nema Krsnik koja se povrijedila u finalu Kupa. Tako da smo u odnosu na tu utakmicu malo izmijenjeni. Naime, te četiri igračice su imale važnu ulogu u tim utakmicama. Moramo zadržati ono što smo imali do sada, a to je da smo igrali dobru obranu, da smo bili silno motivirani i nadahnuti te da smo tako ostvarili ove rezultate s kojima smo na neki način zakoračili prema Euru, ali moramo ga potvrditi. Imamo šansu da to napravimo ovdje danas s pobjedom ili neriješenim rezultatom.”

U borbi za plasman na Europsko prvenstvo koje će se potkraj godine održati u Švedskoj, u grupi 4 Hrvatska se trenutno nalazi na prvom mjestu sa šest bodova iz četiri susreta, druga je Crna Gora s istim brojem bodova, a slijede ih Slovenija s četiri i Makedonija bez osvojenog boda.

Posljednju kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra protiv Makedonije u nedjelju, 5. lipnja, s početkom u 18 sati u Centru Zamet u Rijeci.

Ulaznice za nedjeljnu utakmicu mogu se kupiti preko portala ulaznice.hr  ili na dan utakmice na blagajni dvorane Zamet, a cijena iznosi 20 kuna.

Prijenos današnje utakmice sa Slovenijom može se pratiti putem  live streama na linku . 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.