Od nepoznanice do junaka: “Pitao sam Gottfridssona smijem li pucati“!

Od nepoznanice do junaka: “Pitao sam Gottfridssona smijem li pucati“!

Linus Arnesson otkrio je što se sve događalo u posljednjem švedskom napadu.

Foto: Aftonbladet.se

Švedska je u jučerašnjoj ludoj završnici pobijedila Dansku nakon produžetka rezultatom 35:34 i tako izborila prvo finale Europskog rukometnog prvenstva nakon punih 16 godina.

Pokazao je Blagult da je kolektiv jači od pojedinaca, igrala je Švedska bez trojice standardnih prvotimaca i sa svega 13 rukometaša u polju, rotirala svih 60 minuta. Ipak, da nije bilo pogotka Linus Arnessona, 27-godišnjeg igrača Bergischera, 25 sekundi prije kraja pri rezultatu 34:33, tko zna kako bi ovaj susret završio.

“Osjećam se tako jeb*** ponosno! I dalje ne shvaćam da ćemo igrati u finalu Europskog prvenstva. Ušao sam u susret i osjećao da imam samopouzdanja. Prije posljednjeg šuta, upitao sam Gottfridssona smijem li pucati jer su nam ostala još dva dodavanja i mogao sam mu lagano dodati loptu. A on mi je rekao “Pucaj!“. A ja sam skočio i pokazao kako se to radi!“, izjavio je Arnesson za SportExpressen.

“Tako je. Linus se zaustavio i pitao me može li pucati. Ja sam bio u potpunosti iskosa i rekao mu da skoči s obje noge i zabije. Bio je to nevjerojatan skok, kao u klokana“, izjavio je Jim Gottfridsson za TV3.

Za kraj, Arnesson je pohvalio konzistentnost kao jaki faktor za uspjeh:

“Vjerujemo jedni u druge i to me čini još više ponosnim. Kad sam kod kuće gledao Euro 2002. godine bili su tamo i Magnus Wislander i Stefan Lovgren… Nakon toga, počeo sam se baviti rukometom i sad ću zaigrati finale Eura baš kao i oni. Bez premca, moj najveći uspjeh karijere“, zaključio je švedski junak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.