Odabran domaćin dodatnih kvalifikacija! Presudili su sigurnosni razlozi

Odabran domaćin dodatnih kvalifikacija! Presudili su sigurnosni razlozi

Izvršni odbor HNS-a donio je solomonsko rješenje vezano uz odigravanje sljedećih nekoliko domaćih utakmica reprezentacije.

Foto: hns-cff.hr

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker je otkrio kako će se domaća utakmica play-offa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji igrati u Zagrebu, a Osijek će dobiti prvu iduću u kvalifikacijama.

“Odlučili smo se za Maksimir zbog sigurnosnih razloga. Tako su procijenile naše službe. No, sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku,” kazao je Šuker.

Hrvatska će ime suparnika u dodatnim kvalifikacijama doznati sutra kada je ždrijeb u Zurichu. Hrvatska je postavljena za nositelja, a potencijalni suparnici su Sjeverna Irska, Švedska, Grčka i Republika Irska.

“Ne bi želio Grčku iz sigurnosnih razloga i putovanja navijača, a tko zna bi li to bilo dopušteno. Sjetite se samo incidenta s PAOK-ovim autobusom i onoga s hrvatskim navijačima u Pireju,” naglasio je Šuker.

Na dnevnom redu IO-a trebalo je biti i pitanje izgradnje kampa na Sveticama, ali je rasprava prebačena za iduću sjednicu.

“Na IO-u smo odgodili odluku o Sveticama, o tome ćemo raspravljati na našem sljedećem sastanku. Vidjet ćemo što je najbolje za kamp, koliko imamo novaca za taj projekt, pa odlučiti u kojem ćemo ići smjeru. Sada nam je najvažnije da se plasiramo u Rusiju,” naglasio je Šuker.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.