Odbojka na pijesku: Maja Roško i Dalida Vernier izborile treći krug kvalifikacija za OI

Odbojka na pijesku: Maja Roško i Dalida Vernier izborile treći krug kvalifikacija za OI

Kod odbojkaša hrvatski par Nikša Dell'Orco i Mate Glaurdić tražit će plasman u treći krug kroz dodatne kvalifikacije

Dalida Vernier i Maja Roško/www.cev.lu

Hrvatski par Maja Roško i Dalida Vernier osvojile su drugo mjesto na CEV Continental Cup, natjecanje za europske reprezentacije u odbojci na pijesku kroz koje mogu izboriti sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Roško i Vernier u trećem sun ogledu u dva dana pobijedile danski par Bang / Olsen 2:1 (20:22, 21:14, 15:9)i tako osigurale drugo mjesto na turniru i direktan plasman u treću fazu kvalifikacija.

– Uspjele smo. Dale smo svoj maksimum i nadale smo se da će i rezultat doći. Bilo je jako teško igrati ovaj posljednji meč nakon što smo jednu utakmicu pobijedile i jednu izgubile. Zadržale smo koncentraciju i više smo htjele pobjedu, rekla je Maja Roško za službenu stranicu Europske odbojkaške federacije.

Kod odbojkaša hrvatski par Nikša Dell’Orco i Mate Glaurdić dobro su odigrali protiv danske kombinacije Rosager / Hoyer i izgubili u brobi za drugo mjesto 1:2 (21:17, 19:21, 11:15). Hrvatski par priliku za nastavak kvalifikacija morat će tražiti u dodatnom krugu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.