Odbojkaši Rijeke nakon 12 godina u Europi

Odbojkaši Rijeke nakon 12 godina u Europi

Ciljevi su ove sezone opet fokusirani na domaće prvenstvo i kup

Odbojkaši Rijeke nakon 12 godina nastupaju u europskom natjecanju. Nagrada je to za prošlogodišnji uspjeh i sjajnu sezonu u kojoj su tek u majstorici izgubili od zagrebačke Mladosti, te osvojenim trećim mjestom stekli pravo nastupa u CEV kupu.

Ciljevi ove sezone su opet fokusirani na domaće prvenstvo i kup, tako da je ovaj europski nastup samo dodatna provjera forme Liverićevih igrača. Utakmicu, koja je na rasporedu u srijedu u 19 sati u Dvorani Mladosti na Trsatu najavili su treneri i kapetani momčadi Rijeke i njihovog protivnika, inače prvaka Crne Gore, Jedinstva Bemax iz Bijelog Polja.

Trener Jedinstva Darko Prebiračević imao je riječi hvale za domaćina i način na koji su dočekani u Rijeci te nastavio: ‘’Što se Rijeke tiče pogledali smo nekoliko utakmica i smatramo da su nam šanse za prolaz podjednake. Vidjeli smo da se radi o jednoj mladoj ekipi kojoj će sigurno biti veliki motiv povratak na europsku scenu i igranje pred domaćom publikom, dok s druge strane mi imamo malo više iskustva u Europi u zadnjih par sezona.”

Trener Riječana Velimir Liverić sjedio je na klupi i prije 12 godina kada su Riječki odbojkaši posljednji put nastupali u Europi:’’Većini ovih dečkiju tada je tek počinjala odbojkaška karijera, a ovo im je definitivno svojevrsna nagrada za trud.

Složio bih se s trenerom gostiju da su nam šanse podjednake,mi smo pogledali nekoliko snimki i zaključujem da se radi o jednoj odličnoj ekipi, neugodnoj, visokoj, ali u prošlom kolu u našem prvenstvu igrali smo protiv jedne takve (Mladost Kaštel Lukšić), sjajno smo odradili taj susret, pa sam uvjeren da to možemo ponoviti i pred domaćom publikom. Dat ćemo sve od sebe i pokušati ostvariti pozitivan rezultat u prvoj utakmici”.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.