Odbojkašica Ema Strunjak uoči Europskog prvenstva za HR: „Nadam se prolasku skupine”

Odbojkašica Ema Strunjak uoči Europskog prvenstva za HR: „Nadam se prolasku skupine”

Hrvatske će odbojkašice na Europskom prvenstvu u Azerbajdžanu i Gruziji velike nade polagati u mladu srednju blokericu Emu Strunjak.

Foto: hos-cvf.hr

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija od 22. rujna nastupa na Europskom prvenstvu koje se ove godine održava u Gruziji i Azerbajdžanu.  Jedna od standardnih igračica je i mlada Ema Strunjak koja je već neko vrijeme bitna karika seniorske reprezentacije Hrvatske.

Ema je svoje prve odbojkaške korake napravila u zaprešićkom odbojkaškom klubu Nebo. S jedanaest godina je u društvu prijateljica krenula na treninge, a njen talent i mogućnosti uočeni su nakon vrlo kratkog vremena. Osim za klub, igrala je i za ekipu škole koju je pohađala.

Uspjesi su se nizali sami od sebe. Školska ekipa je osvojila drugo mjesto na državnom prvenstvu, a sezonu kasnije i klub je na prvenstvu za mlađe kadetkinje osvojio srebrno odličje. Već su tada mnogi isticali Emu na poziciji srednjeg blokera kao iznimno važnu kariku za uspjeh cijele ekipe.

Ubrzo je Ema napustila zaprešićki klub i postala igračica HAOK Mladost. Tamo je dočekala konačnu potvrdu svoje kvalitete prošavši kroz sve reprezentativne selekcije, dok je na klupskoj razini osvojila brojna individualna i klupska priznanja. Za seniorsku reprezentaciju prvi je put nastupila prošle godine na Grand Prix turniru u pobjedi protiv reprezentacije Kube.

Ove sezone došlo je vrijeme za novi iskorak u Eminoj karijeri. Hrvatsku adresu odlučila je zamijeniti talijanskom. Ema će nositi boje Volley Bergama, prvoligaškog kluba sa sjevera Italije. U razgovoru za portal Hrvatska reprezentacija otkrila nam je kako ima visoka očekivanja od talijanske lige. ”Jedva čekam otići, probati i vidjeti nešto novo. Nadam se da ću puno naučiti i još više raditi jer to je ipak viši nivo odbojke” rekla je Ema za početak.

Kratko se osvrnula i na nedavno imenovanog izbornika reprezentacije, Igora Lovrinova koji je zamijenio Miroslava Aksentijevića: ”Nisam nikada do sad radila s njim, ali većina ostalih cura jest. On dobro poznaje igračice, a isto tako i one njega i njegov način rada.”

Ususret Europskom prvenstvu, Ema je priznala kako ima visoka očekivanja. ”Općenito očekujem kako će cijela ekipa dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. Nadam se što boljem uspjehu, a za početak, naravno – prolasku skupine”, u kojoj Hrvatska igra protiv domaćina Gruzije, Italije i Bjelorusije.

Do prve utakmice Hrvatske na Europskom prvenstvu dijeli nas još samo jedan dan. Prva utakmica naših reprezentativki na rasporedu je u petak od 17:55 protiv reprezentacije Bjelorusije, a prijenos utakmice možete pratit na HRT2 i ArenaSport TV.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.