Odbojkašice slavile u prvom susretu Zlatne lige

Odbojkašice slavile u prvom susretu Zlatne lige

Samanta Fabris osvojila je 21 poen.

foto: hos-cvf.hr

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija slavila je u Splitu u prvom susretu Europske Zlatne lige protiv Finske sa glatkih 3:0

Hrvatska – Finska 3:0 (25:21, 26:24, 25:19)

Hrvatska: Šain, Grbac, Vukić, Božičević, Jerkov, Prokopić, Popović-Gamma, Dumančić, Fabris, Šamadan, Brčić, Jakšetić, Kolić, izbornik: Igor Lovrinov.

Finska: Kosonen, Kokkonen, Madsen, Vilponen, Alanko, Pihlajamaki, Karhu, Korhonen, Heikkiniemi, Laakonen, Ohman, Sievaven, Kolonen, Rantanen, izbornik: Tapio Kangasniemi,

Finkinje su bolje otvorile susret i povele sa 9:5, a naše odbojkašice povele su prvi puta sa 17:16 i uspjele preokrenuti set u svoju korist. U zanimljivom i napetom drugom setu Finkinje su bile blizu izjednačenja, imale su vodstvo 23:21, a odlično su reagirale Samanta Fabris i Martina Šamadan, pa je Hrvatska ipak i to preokrenula u došla do vodstva 2:0. Hrvatske odbojkašice su nakon 7:7 u trećem setu napravile dvije sjajne serije i stvorile razliku 14:9 te je održale do kraja za konačnih 25:19 i prvu pobjedu.

Uvjerljivo najefikasnija igračica bila je Samanta Fabris sa 21 osvojenim poenom, Šamadan je dodala 13, Mia Jerkov 8. Kod Finske, Korhonen je zaslužna za 19 poena, a Ohman za 12.

U drugom susretu u B skupini, Mađarska je sa 3:0 bila bolja od Francuske. Naše djevojke sljedeći susret igraju 23. svibnja sa Mađarskom.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.