Odgođen Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka

Odgođen Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka

Utakmica je prvi put odgođena zbog vremenskih neprilika, a drugi put iz sigurnosnih razloga.

Derbi MAX-TV 1. HNL lige između Rijeke i Hajduka, koji se u nedjelju s početkom u 17 sati trebao održati na Kantridi, još je jednom odgođen. Prvi puta utakmica se trebala odigrati u subotu u 17 sati, ali je odgođena zbog loših vremenskih prilika.

Takva je odluka donesena zbog sigurnosnih razloga, budući da se u nedjeljno jutro na Kantridi odvija dječje atletsko natjecanje, a Jadranski derbi nosi predznak “visokog rizika” (sjetimo se samo prošlogodišnjeg sukoba Torcide i Armade u kojem su ni krivi, ni dužni na meti bili upravo djeca i građani koji su mirno pratili susret sa svoje tribine).

Strateg Riječana Matjaž Kek na konferenciji za medije prisjetio se posljednje odgode derbija Hajduka i Rijeke. “Ova me odgoda neodoljivo podsjeća na prošlu, no činjenice koje joj govore u prilog su objektivne. Iz naše perspektive, u klubu trenutačno imamo mnoštvo novih lica, igrače koji su se prvi put vidjeli tek u svlačionici i trebamo se konsolidirati, kao uostalom i Hajduk”, rekao je Slovenac.

“Igor Tudor uvijek je bio korektan i dostojan protivnik”, kratko je komentirao i situaciju u suparničkom taboru. “Imamo previše vlastitih problema da bismo sada raspravljali o Hajduku”, zaključio je.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.