Prvenstvo Hrvatske u ragbiju 2015/16 7.kolo, HARK Mladost- RK Nada 22:22 (15:10)

Odigran pravi `triler´ između Mladosti i Nade za Prvenstvo Hrvatske

Odigran pravi `triler´ između Mladosti i Nade za Prvenstvo Hrvatske

Foto: RK NADA/ Prvenstvo Hrvatske RK Nada - RK MLADOST

U Zagrebu se odigrao pravi `triler´ u kojemu su na kraju Mladost i Nada podijelili po 2 boda s kojima Nada ima više šansi za osvajanje Prvenstva Hrvatske.

Mladost je prva povela pretvaranjem kaznenog udarca Jurišića da bi Rosso ubrzo uzvratio na isti način i izjednačio na 3:3. U 24.minuti Grman postiže zgoditak za Mladost, a Jurišić pretvara za 10:3. Mladostaši nastavljaju s boljom igrom i realizacijom te ubrzo preko brzonogog Vlašića postižu zgoditak za 15:3. Nada malo pojačava i rezultat toga je odličan prodor Burazina koji postiže zgoditak za 15:8, a Rosso pretvara za konačni rezultat prvog dijela od 15:10.

U nastavku trener-igrač Mladosti Šuta prolazi Nadinu obranu i postiže zgoditak kojeg Jurišić pretvara za velikih 22:10. Međutim utakmica nije bila ni blizu riješena jer Splićani ubacuju u višu brzinu i prvo kroz odličnu akciju linije Rosso postiže zgoditak kojega i pretvara za 22:15, a potom Lerotić postiže zgoditak dok Rosso pretvara za 22:22.

Do kraja je Nada još imala šansu za povećanje kada dva puta sudac Nikolić dosuđuje slobodni udarac pri izvođenju donjeg skupa za Nadu, ali iz drugog puta Lerotić igra nogom u prostor zgoditka međutim domaćini brže dolaze do lopte i postižu spas. Izvođenjem tog povratnog udarca u `out´ završava ova uzbudljiva utakmica kojom Nada ostaje neporažena u dosadašnjem dijelu prvenstva dok Mladost može žaliti za svojom propuštenom prilikom za pobjedom.

Sudac: Slobodan Nikolić iz Zagreba.

HARK Mladost: Biškić, Brečić, Udovičić, Grman 5, Validžić, Dumančić, Galić, Buljac, Bunić, Jurišić 7, Šuta, Ivanković 5, Oxeham, Vlašić, Sekovanec, Stipić, Buljanović, Bljajić, Crnobrnja, Vuković, Galic, Latković.

RK Nada: Miljak, Čorić, Marović, Jelavić-Mitrović, Marčić, Bešlić, Kodžić, Popović, Antić, Lerotić 5, Vlajčević, Ivančić, Burazin 5, Vukša, Rosso 12, Borozan, Čulić, Antičević, Perić, Jerčić, Eterović, Generalić.

U drugom subotnjem paru Sinj je `razbio´ kod kuće Zagreb s visokih 75:0 i tako vjerovatno osigurao pretposljednje mjesto na tablici dok će Zagreb morati pričekati koju godinu na bolja vremena dok njihova talentirana generacija juniora ne stasa.

Trenutačni poredak Prvenstva Hrvatske:
1.         HARK Mladost
2.         RK Nada
3.         RK Makarska R.
4.         RK Sinj
5.         RK Zagreb

Prvenstvo se nastavlja 23.4. utakmicama Nada-Sinj i Zagreb-Makarska Rivijera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.