Odigran prvi Festival košarke na Draženovu igralištu

Odigran prvi Festival košarke na Draženovu igralištu

Počele su pripreme za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj...

Festival košarke/Foto: www.hks-cbf.hr

Ovu subotu održan je prvi haklerski turnir od niza istih koji će se odigravati u sklopu manifestacija za promociju Eurobasketa 2015. godine. Prvenstvo najboljih europskih košarkaških reprezentacija u rujnu će (5. – 10. 9), između ostalih ugostiti i Hrvatska, odnosno Zagreb, a prvo ogledavanje snaga ‘tri na tri’ upriličeno je u Krešimirovu gradu.

U mlađim kategorijama prvo mjesto odnijela je ekipa Dream Teama (igrači iz Škole košarke Dražen Petrović) za koje su nastupili Stipica Ninčević, Dominik Škugor i Karlo Vrančić, ispred momčadi Karlovačkog (Šime Pulić, Šime Grgurica, Ivan Antonio Lelas).

U seniorskom dijelu turnira trijumf je u neizvjesnoj utakmici odnijela ekipa Crne zvijezde (Marko Grgac, Ivan Mikulandra, Toni Lučev, Martin Jelić) pobjedom protiv Montebara (Gojko Širko, Krešo Dodig, Frane Mandić, Aljoša Bauk) rezultatom 15:13.

Najbolja u (ekshibicijskom) gađanju trica bila je negdašnja košarkašica Linda Antić Borak, dok je u ‘regularnom’ dijelu turnira trijumf odnio Marko Grgac (Crne zvijezde).

Sljedeći Festival košarke na rasporedu je u nedjelju u Zadru, dok će ova hvalevrijedna manifestacija Hrvatskog košarkaškog saveza doći i u Pulu, Rijeku, Slavonski Brod, Osijek, Karlovac, Split i naposljetku Zagreb.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.