Nada za naslov prvaka, pobjeda Zagreba u gostima, visoke pobjede riječkog kluba

Nada za naslov prvaka, pobjeda Zagreba u gostima, visoke pobjede riječkog kluba

Jučer  su odigrane utakmice prve lige Prvenstva Hrvatske te treći turnir druge ragbijaške lige.  Mladost ipak nije uspjela iznenaditi Nadu u napetoj borbi za naslov prvaka. Zagreb je ostvario prvu pobjedu nakon dužeg vremena te upisao svoje prve bodove u Prvenstvu Hrvatske za sezonu 2016/2017, a nakon uvjerljivih pobjeda Novog Zagreba u prva dva turnira druge lige, treći je pak osvojila Rijeka.

Rugby Club Rijeka

U dvoboju koji je gotovo izravno odlučivao o naslovu prvaka,  Mladostaši, motivirani prilikom za osvajanje svojeg prvog naslova prvaka Hrvatske, snažno ulaze u susret. Napeto je sve do kraja prvog dijela, gdje se slažu poeni s obje strane. Na pauzu se odlazi sa rezultatom 11:12. U nastavku susreta Mladost više ne uspijeva probiti obranu Splićana te s konačnih 11:19, mladi Nadini igrači nakon dvije godine dolaze do pobjede nad Mladosti u gostima te do gotovo sigurnog puta do naslova državnog prvaka.

U drugom odigranom dvoboju dana posljednje plasirani Zagreb  je priredio iznenađenje pobijedivši u gostima jaku momčad Makarske. Zagreb je od prve minute krenuo napadački i pokazao visoki nivo fizičke spreme te uz potpunu dominaciju na terenu, u prvom poluvremenu postigao tri polaganja, uz dva uspješna pretvaranja Campbella, a uz polaganje Župana na drugoj strani. Na poluvrijeme se tako odlazi sa visokih 5:19. U nastavku Zagreb malo popušta, a Makarani uz par rotacija u momčadi, kroz lijepu akciju dolaze do prvog zgoditka, a nedugo nakon toga i do drugog, dok Zagreb iskorištava kaznu te susret završava s konačnih 17:22.

Na riječkoj Kantridi se odigrao treći po redu turnir druge lige Prvenstva Hrvatske. Nakon što je na prva dva dominirao Novi Zagreb, domaćini Rugby club Rijeka najavili su osvajanje turnira na domaćem terenu, a to su na kraju i ostvarili, visokom pobjedom 31:12 nad Šibenikom te 14:0 nad Novim Zagrebom.

U preostalim susretima, Novi Zagreb i Šibenik pobijedili su Lokomotivu rezultatima 45:5 i 64:24.

(foto: HRS/ B.Rožman/ Prvenstvo Hrvatske )

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.