Odličan ždrijeb, Hrvatice kližu u elitnim skupinama!

Odličan ždrijeb, Hrvatice kližu u elitnim skupinama!

Održan je ždrijeb juniorskog klizačkog Grand Prixa...

Ledena dvorana zagrebačkog Doma sportova od sutra (četvrtak, 8. listopada) do subote domaćin je Svjetskog juniorskog Grand Prixa u umjetničkom klizanju, Croatia Cupa. Natjecanje će od 13.30 otvoriti kratki program klizača, a u Ledenoj će ih klizati čak 24. Današnji ždrijeb odlučio je da će led probiti odlični Rus Aleksander Samarin.

Nakon klizača, na led će od 17.30 klizačice, njih 30 borit će se u kratkom programu, a među njima su i tri talentirane Hrvatice – Patricia Skopančić, Christina Lillian Baker i Mihaela Štimac Rojtinić. Ždrijeb je pomazio naše klizačice, jer sve tri će klizati u elitnim skupinama, u posljednje dvije. Prva od njih će nastupiti Mihaela i to od 20.11, Christina od 21.10 te Patricia od 21.29 sati.

“Imali smo sreće sa ždrijebom. Nemam tremu, spremna sam pokazati ono što s trenericama Goranom Škalec Petrović i Oksanom Gorbačev radim već dugo. Kratki program ću klizati na Lastock ili u prijevodu “lastavica”, a slobodni na Don Quijotea. Nadam se da ću u slobodnom uspjeti skočiti dva trostruka skoka, to mi je velika želja. Ma, samo da ne razočaram trenerice”, najavila je 14-godišnja Patricia Skopančić koja je pozvala “sve ljubitelje klizanja da dođu u Ledenu i bodre ne samo Hrvatice nego i sve druge klizačice i klizače”.

A u tri dana natjecanja u Ledenoj klizati će više od 70 najvećih svjetskih talenata, točnije njih 72 iz 36 zemalja svijeta – 30 klizačica, 24 klizača i 18 plesnih parova.
Ulaz u Dom sportova je besplatan, a u dvoranu se ulazi s istočne strane (pored caffea Point i Rost športa).

Raspored natjecanja

Četvrtak, 8. listopada
13.30 Klizači – kratki program
17.30 Klizačice – kratki program

Petak, 9. listopada
14.00 Plesni parovi – kratki ples
17.15 Klizači – slobodni program

Subota, 10. listopada
12.40 Plesni parovi – slobodni ples
16.00 Klizačice – slobodni program

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.