Odlični Hrvati na Europskom kupu u parabiciklizmu

Odlični Hrvati na Europskom kupu u parabiciklizmu

Foto: wyniki.b4sport.pl

Proteklog vikenda se u glavnome gradu Češke održavalo cestovno prvenstvo za paraolimpijske bicikliste. Riječ je o Europskom kupu u biciklizmu, a našu su zemlju tamo predstavljala četiri predstavnika.

U kategoriji MT1 nastupio je naš Mario Alilović, koji je na kružnoj stazi odnio pobjedu i tako se okitio naslovom pobjednika Europskog kupa. Staza je bila kružna, a krug je iznosio 3.3 km, vozilo se oko stadiona Strahov. Kategorija tricikla odnosno MT1 vozila je dva kruga. Mariovo vrijeme na 6.6 km dugoj stazi iznosilo je 18 minuta i 9 sekundi.

Antun Ramač je naš drugi predstavnik koji je nastupio na istoj stazi. Kategorija MT2 vozila je tri kruga, što je iznosilo 9.9 km, a Antun je stazu prošao za 27 minuta i 25 sekundi. Ramač se okitio broncom na natjecanju Europskog kupa.

Fotografija Anđela Eškinje.

Naši predstavnici na Europskom kupu
Foto: Anđelo Eškinja / Facebook

Hrvatska je u kategoriji MC3 imala jednoga predstavnika, njihova kategorija vozila je ukupno pet krugova. Anđelo Eškinja je završio kao četvrti, a stazu je prošao za 32 minute i 28 sekundi.

U kategoriji MC4 Hrvatska je također imala predstavnika, Ivan Perša je vozio pet krugova i ostvario rezultat od petog mjesta, a stazu je prošao za 34 minute i 59 sekundi.

Start i cilj svih naših natjecatelja možete pogledati na linkovima koji se nalaze klikom na njihova imena.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.