Odlični nastupi hrvatskih atletičara u SAD-u i Mađarskoj

Odlični nastupi hrvatskih atletičara u SAD-u i Mađarskoj

Hrvatski atletičari Stipe Žunić i Katarina Smiljanec iskazali su se na natjecanjima u SAD-u, dok su juniori i mlađi juniori odlično nastupali u Budimpešti...

Nakon što je prije nešto više od tjedan dana na atletskom mitingu u Sjedinjenim Američkim Državama bacio kuglu do hrvatskoga (dvoranskog) rekorda, atletičar Stipe Žunić ovoga je vikenda ponovno ostvario odlične rezultate, premda daljinu od fenomenalnih 20,61 metara ovoga puta nije dostigao. Da je i dalje u vrlo dobroj formi, Žunić je pokazao osvojivši treće mjesto u američkom Fayettevilleu, u kojem je njegova kugla letjela do 20,15 metara.

Na sjevernoameričkom kontinentu nastupala je i Katarina Smiljanec te u utrci na 800 metara istrčala najbolji svoj ovogodišnji rezultat, zaustavivši štopericu na 2:09,86 minuta.

U Budimpešti je, pak, održano jedno od rijetkih dvoranskih natjecanja u brzom hodanju. U konkurenciji juuniorki Antonela Golobić na 3000 metara osvojila je solidnu četvrtu poziciju (15:49,8) – ujedno i najbolji rezultat u toj disciplini u Hrvatskoj, budući da je do sada ostvareno tek jedno vrijeme, a u istoj je disciplini, kod mlađih juniorki, identično mjesto pripalo Aleksandri Stefany Bižić.

U muškoj konkurenciji rezultati su bili znatno bolji – Maksimilijan Međimorec ostvario je prvo vrijeme na 5000 metara, dok je Jurica Stanko u cilj ušao odmah iza njega i to s nešto više od minute zaostatka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.