ODLIČNI VANJSKI IGRAČI : ŠEBETIĆ I STEPANČIĆ

ODLIČNI VANJSKI IGRAČI : ŠEBETIĆ I STEPANČIĆ

Nema straha za budućnost hrvatskog rukometa....

Facebook RK Zagreb

Hrvatska rukometna reprezentacija može se pohvaliti mladim talentiranim igračima pred kojima je svijetla budućnost u rukometu.  Na poziciji desnog vanjskog nalazi se odlični Luka Šebetić i njegov imenjak Stepančić. Oba izrazito talentirana momka željna igre i dokazivanja svojim trudom imaju zasluženo mjesto u reprezentaciji.

Mladi 22-godišnji Luka Šebetić u redovima hrvatskog prvaka PPD Zagreb nalazi se od 2011. godine kada je sa sedamnaest godina debitirao u Ligi prvaka. Rođen je 26.05.1994. u Bjelovaru i visok 197 cm. Karakterno čvrst igrač koji svojim ubojitim vanjskim udarcima zna napraviti pomutnju u suparničkoj igri . Prema portalu Planet.handball.com igrač hrvatske reprezentacije proglašen je za najboljeg mladog igrača na poziciji desnog vanjskog pucača za sezonu 2015./2016.

S hrvatskom reprezentacijom Šebetić ima jednu brončanu medalju osvojenu na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Photo RK Zagreb, Luka Šebetić

Photo RK Zagreb, Luka Šebetić

Njegov imenjak Luka Stepančić rođen je 20. studenog 1990. u Puli i  visinom od 203 cm može nadskočiti svakog protivnika. Igračku karijeru u PPD Zagreb započinje davne 2007. godine  s kojim je proveo odlične godine igranja, prvenstava i natjecanja, kako u hrvatskom prvenstvu, tako i u Ligi prvaka te Seha ligi. Luka je prošle godine zamijenio dres Zagreba s dresom francuskog velikana PSG-a pa tako sada igra s nama poznatim  francuskim igračima kao što su Abalo, Narcisse, braća Karabatić  i dobro znani Thierry Omeyer.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što se priključujem PSG-u. Klub je već osvojio sve što se može osvojiti u Francuskoj i jedva čekam zaigrati zajedno sa nekima od najboljih igrača na svijetu. Imam velike ambicije kao i klub, posebice u želji da izborimo još bolji plasman u Ligi prvaka,  poručio je hrvatski reprezentativac prilikom potpisivanja ugovora.

15780644_1354695761216385_1216558540226989925_n

U redovima hrvatske reprezentacije prvi puta pojavio se 2013. godine na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj kada je s ekipom osvojio brončanu medalju. Zbog ozljede koju je zadobio u utakmici svog sad već bivšeg klupa PPD Zagreb protiv Flensburga propustio je priliku nastupati na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine.

Šebetić i Stepančić nalaze se na popisu izbornika Babića za nadolazeće prvenstvo te im želimo puno uspjeha i novu medalju oko vrata.

Photo HRS, Luka Stepančić

Photo HRS, Luka Stepančić

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.