Odlučeni putnici za Europske igre u Bakuu

Odlučeni putnici za Europske igre u Bakuu

Održana je sjednica Hrvatskog olimpijskog odbora...

Logo

Pod predsjedavanjem predsjednika Zlatka Mateše, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 37. sjednici održanoj 21. svibnja izjasnilo se o nekoliko strateških dokumenata i odluka uoči prvih Europskih igara koje će održati od 12. do 28. lipnja u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu.

Vijeće je jednoglasno odlučilo da će na Europskim igrama nastupiti 113 sportaša u 18 sportova: badminton, biciklizam (mtb i cestovni), boks, gimnastika, hrvanje, judo, kajak kanu, karate, mačevanje, odbojka plivanje, skokovi u vodu, stolni tenis, streličarstvo, streljaštvo, taekwondo, triatlon i vaterpolo. U sportskoj delegaciji pod vodstvom šefa misije Damira Šegote, pomoćnika glavnog tajnika za olimpijski program HOO-a, u stručnim stožerima je 45 službenih osoba. Stjegonoša na prvim Europskim igrama u Bakuu bit će Snježana Pejčić, nositeljica srebrnog olimpijskog odličja iz Pekinga 2008. i evidentna kandidatkinja za Olimpijske igre u Riju 2016.

U široj raspravi o izmjenama i dopunama Zakona o sportu koja traje do 30. svibnja, Vijeće je odlučilo ne podržati prijedlog smatrajući ga neutemeljenim bez strateških smjernica razvoja hrvatskog sporta odnosno Nacionalnog programa sporta koji nije donesen. Vijeće je mišljenja da su hrvatskom sportu potrebniji jasniji kriterija financiranja, osiguranje gospodarstvu, ulaganje u sport pod povoljnim uvjetima, prava i obveze sportaša, jače razlikovanje amaterskog i profesionalnog sporta, utjecaj sportskih zajednica u lokalnim sredinama, bolje rješenje statusa stručnih kadrova, objekata kao i status volontera u sportu.

Vijeće je usvojilo i plan restrukturiranja financijskog poslovanja trgovačkog društva HOO Tv kojem je osnivač HOO. Prijedlog Strateškog plana HOO-a za razdoblje od 2015. do 2022. članovi će razmotriti do 8. srpnja kada će se održati 38. sjednica.

Vijeće je odlučilo dati pokroviteljstvo regionalnom Kongresu Međunarodne automobilističke federacije (FIA) kojeg organizira Hrvatski auto i karting savez u Zagrebu od 11. do 13. prosinca 2015. godine uz sudjelovanje najvećih imena Formule 1 nakon proglašenja najuspješnijih vozača Formule 1 u Parizu. Pokroviteljstvo su dobili Hrvatski motociklistički savez za organizaciju Europskog prvenstva u motocrosu 13. i 14. lipnja 2015, Hrvatski hokejski savez za Europsko juniorsko prvenstvo koje će se održati od 6. do 11. srpnja i Europsko prvenstvo za seniorke od 20. do 25. srpnja 2015. u Svetom Ivanu Zelini kraj Zagreba. Suglasnost za organizaciju Svjetskog prvenstva (za mlađe seniore i seniore) u Istarskom Novigradu 2016. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.