Uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Turske:

Odrađen drugi trening Vatrenih

Odrađen drugi trening Vatrenih

Foto: Getty Images

Na pomoćnom maksimirskom terenu Hitrec-Kacijan hrvatska nogometna reprezentacija odradila je drugi trening uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Turske.

Izborniku Anti Čačiću na raspolaganju su svi igrači osim Ivana Rakitića, koji se zbog privatnih razloga u dogovoru s izbornikom još nije pridružio suigračima.

Vatreni se pripremaju za dvoboj s Turskom, na kojemu će zbog kazne igrati bez podrške s tribina.

“Nažalost, imamo iskustvo igranja pred praznim stadionom, ali Europsko prvenstvo u Francuskoj donijelo nam je mnogo toga dobroga, igrači su osjetili sinergiju s navijačima, s cijelom zemljom i dijasporom. To će nam pomoći, znamo da su mnogi uz nas”, rekao je izbornik Čačić.

U srijedu će nacionalna vrsta odigrati prijateljski dvoboj sa Segestom u Sisku, koji će zbog manjih zdravstvenih poteškoća propustiti Danijel Subašić, Josip Pivarić i Tin Jedvaj.

Igrač Domagoj Vida prokomentirao je povratak Dejana Lovrena među Vatrene i novog kapetana, Luku Modrića“Lovren je odličan igrač, što je pokazao na terenu. Ne bih se htio previše miješati, najbolje je sve ostaviti iza sebe i graditi odličnu atmosferu. Na izborniku je odluka o prvoj jedanaestorici. Modrić je pravi vođa, zaslužio je kapetansku vrpcu i sigurno će nastaviti putem Darija Srne.”

Dio hrvatskih reprezentativaca ovoga je ljeta promijenio klub, a Vida ne gubi previše vremena na razmišljanja o eventualnom transferu.

“Ne opterećujem se time, moje je dokazivati se kroz igru, a drugi neka odlučuju o ostalome. Jedino je teren mjerilo”, zaključuje Vida.

Za mišljenje i očekivanja se pitalo i Marka Pjacu, odnedavno igrača Juventusa: “Ništa se nije promijenilo oko mojih očekivanja u reprezentaciji, znam da moram raditi za svoje mjesto, a na izborniku je onda odluka hoće li me staviti u momčad.” 

“Žao nam je što igramo pred praznim tribinama, pogotovo zato što je bila tako lijepa atmosfera na Europskom prvenstvu, ali moramo se koncentrirati i odigrati najbolje što možemo”,  zaključio je ofenzivac Vatrenih.

Susret HRVATSKA – TURSKA, 05.rujna 2016, stadion Maksimir Zagreb, od 20:45h

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.