Određeni domaćini finala Lige prvaka i Europske lige za 2019. godinu

Određeni domaćini finala Lige prvaka i Europske lige za 2019. godinu

Izvršni odbor Uefe na sjednici u Nyonu odredio je gradove domaćine finala Lige prvaka i Europske lige za sezonu 2018/19. Finale Lige prvaka odigrat će se u Madridu, na Atleticovom stadionu Wanda Metropolitano, dok će finale Europske lige ugostiti Azerbejdžan na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Finale Lige prvaka na rasporedu je 1. lipnja, a biti će to prvo finale na obnovljenom stadionu, kojeg su Rojiblancosi otvorili 16. rujna pobjedom nad Malagom. Nakon što je dom Reala iz Madrida, Santiago Bernabeu već ugostio četiri finala (1957, 1969, 1980 i 2010), Madrid će nakon Londona postati drugi grad koji je ugostio pet ili više finala europskih klupskih natjecanja.

Tri dana prije finala najelitnijeg natjecanja odigrat će se i finalni susret Europske lige u glavnom gradu Azerbajdžana. Olimpijski stadion izgrađen je za potrebe Europskih igara 2015. godine, a na istom stadionu odigrat će se susreti grupne faze i utakmica četvrtfinala Europskog prvenstva 2020. godine.

Finalni susret ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka u kojem Hrvatska nema svojih predstavnika na rasporedu je 26. srpnja sljedeće godine, na Olimpijskom stadionu u Kijevu. U natjecanju Europske lige nastupaju nogometaši Rijeke, u slučaju prolaska u finale tog natjecanja susret će odigrati 16. srpnja na stadionu u Lyonu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.