Održan ždrijeb EP-a u gimnastici, Filip Ude: Sofija je moj prvi korak prema Olimpijskim igrama

Održan ždrijeb EP-a u gimnastici, Filip Ude: Sofija je moj prvi korak prema Olimpijskim igrama

Europsko prvenstvo gimnastičara održava se od 19. do 25. svibnja, a hrvatska momčad bit će u kvalifikacijskoj skupini 2 s Litvom i krenuti će s karikama

Filip Ude/Getty Images

Hrvatske gimnastičarke i gimnastičari saznali su s kojih će sprava startati na ovogodišnjem Europskom ekipnom prvenstvu u Sofiji. Ždrijeb je seniorkama, čiji je EP od 12. do 18. svibnja, dodijelio skupinu 2 sa Slovenijom i Srbijom, te start na dvovisinskim ručama, a juniorkama istu spravu u skupini 3. Nastupit će 155 seniorki iz 37 država (27 ekipe), dok je kod juniorki prijavljeno 148 gimnastičarki iz 31 zemlje (26 ekipa).

Europsko prvenstvo gimnastičara održava se od 19. do 25. svibnja, a hrvatska momčad bit će u kvalifikacijskoj skupini 2 s Litvom i krenuti će s karikama. Prijavljeno je 178 seniora iz 39 zemalja (37 ekipa), te 156 juniora iz 36 zemalja (31 ekipa). Ovo je ujedno i izborno natjecanje za 1. Europske igre koje će se održati u Bakuu.  U Sofiji će Hrvatska imati i četvero sudaca. Mario Vukoja je supervizor za parter, dok su E suci Boris Čulin, Nenad Solar, Dunja Lederer i Julija Ljubančić.

– Očekivao sam da će mi puno teže biti vratiti se na višeboj u kojem se nisam natjecao više od dvije godine, ali možda mi je lakše jer znam sve elemente, ne moram učiti puno toga novoga. Pojačavao sam  svoje dvije najjače sprave – konj s hvataljkama i parter na kojima mi je cilj europsko finale. A u njemu, znate da je sve moguće…  Višeboj će mi pak biti prvi korak prema Olimpijskim igrama u Riju 2016, prokomentirao je srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude.

Međunarodna gimnastička sezona za Hrvatsku kreće od slijedećeg tjedna. Od 13. do 15. ožujka u Cottbusu je na rasporedu Svjetski kup gdje ćemo imati jaku reprezentaciju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.