Održana Feel EWos radionica u Medicinskoj školi u Rijeci

Održana Feel EWos radionica u Medicinskoj školi u Rijeci

U prekrasnoj i prepunoj konferencijskoj dvorani nove zgrade Medicinske škole u Rijeci na adresi Braće Branchetta 11a pred više od stotinu učenika u suradnji sa Športskim savezom osoba s invaliditetom Grada Rijeke i Boćarskim klubom osoba s invaliditetom „Pulac“ 4. studenog održana je Feel EWos radionica.

Radionica je održana za učenike-volontere 8. Riječkih sportskih igara za djecu s teškoćama u razvoju, koje su se održale 23. rujna ove godine, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta odnosno u sklopu projekta Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS) – projekta kojega sufinancira Europska unija i 3. kola boćarskog Prvenstva Hrvatske za osobe s invalidtetom u organizaciji BKOSI „Pulac“ održanog 24. rujna 2016.

Kao posebna gošća, radionicu je obogatila Predsjednica Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, najtrofejnija hrvatska paraolimpijka gospođa Milka Milinković. Gospođa Milinković je učenicima, na temelju vlastitog iskustva, opisala potrebitost fizioterapeutske te opće medicinske struke u rehabilitaciji paraplegičara i ostalih osoba s invaliditetom. Njezina životna priča pobudila je interes prisutnih te su se zaredala pitanja o važnosti bavljenja sportom i nužnosti sporta kao rehabilitacijskog sredstva.

Na radionici se ukazala prilika da Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke, BKOSI „Pulac“ i Medicinska školi u Rijeci potvrde svoju suradnju razmjenom zahvalnica.

Zahvalnice je, u ime učenika, primio ravnatelj Medicinske škole u Rijeci Alen Vukelić, dr. koji je tom prilikom naglasio da treba imati na umu volonterstvo kao jedan od najsnažnijih elemenata u doprinosu razvoja i oblikovanju kvalitativnih promjena u svakom suvremenom društvu s obzirom da kroz volonterske djelatnosti svi učimo učinkovito odgovarati na potrebe uže i šire društvene zajednice njegujući i razvijajući solidarnost i senzibilitet, toleranciju te poboljšanu kvalitetu života kroz veću građansku odgovornost i aktivizam mladih ljudi.

foto: www.facebook.com/www.feelewos.eu/

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.