Održana peta utrka Uspon do zvijezda

Održana peta utrka Uspon do zvijezda

Naš Tomislav Pušić sudjelovao je na tradicionalnoj biciklističkoj utrci u Splitu...

Foto: Joško Uvodić

I tako došlo je i 5. izdanje biciklističke utrke Uspon do zvijezda. Ova sada već tradicionalna utrka se organizira od strane Biciklističkog kluba Timuna iz Splita, a održava se na planini Mosor blizu Splita, na njoj su mogli sudjelovati rekreativci i sportaši u dvije skupine. Start je bio u 17:00 sati za sportaše, a u 17:02 za rekreativce. Kasnije su se izmiješali pa nije bilo bitno tko je to, jedini cilj svima je bio da ne padnu i da sretno dođu do cilja.

Nakon starta i cestovnog dijela prešli smo na makadam i krenula je utrka, do sada je bilo naguravanja i svih čari utrke, ali kada dođete na makadam tu se sve mijenja. I tako je sve krenulo, mnogi su stajali sa strane odmarati jer su očito prvi put vozili taj teški uspon i nisu znali rasporediti snagu, drugi su radi ozljede i padova stajali sa strane. Svakako nije lako kada vas krene oko 200 sa starta, naravno da će biti nekih nezgoda i još na takvoj stazi, postupno smo se prelazili međusobno, neki su pak krivo procijenili kako se popeti uz neki uspon, pa su krenuli jako sporo obzirom da je ispred tog uspona bila jedna duga ravnica gdje ste se mogli zaletjeti ukoliko ste imali snage.

Nakon prijeđenog makadama na svim mukama dođemo do Sitno Gornjeg i tu svim biciklistima dođe poletnost i osvježenje obzirom da imate spust u punoj brzini po cesti cca jednu minutu, ali nakon toga vas čekaju dvije sepertine. Kada njih prođete imate jako mali uspon što se tiče nagiba, ali jako dug i kada napokon i to prođete imate tri junačka uspona. Prvi uspon je hvatanje brzine da u onaj drugi uđete što brže možete, kada ste njega odvozili, do vrha vam ostaje zadnji uspon, najteži, s najvećim nagibom i naravno svi čupaju iz sebe oni mali atomić snage što im je preostao. Tu sam skočio (digao tempo i stao nogama na biciklu) i svojim skokom prestigao tri ili četiri biciklista i tako je utrka završila. Gore smo se ispričali i čestitali si međusobno, prigrizli i popili piće, soparnik (savijača punjena lukom i blitvom) i neke kolačiće. Svakako kada dođete do gore osjećaj je veličanstven i sam taj pogled na Split i okolicu ostavlja vas bez daha.

Naravno i taj unutarnji osjećaj uspjeha kada pogledate gdje ste vozili ispuni vas unutarnjim ponosom i srećom, samim time se diže raspoloženje, tako da je zajamčena zabava. Svakako su svi zadovoljni svojim uspjehom. Nakon spusta tek vidite kako je odlična organizacija, ne same utrke nego i događaja oko utrke. Bila je lutrija i zabava te koncert. Svakako se nadam da ću i iduće sezone sudjelovati u ovom sada već tradicionalnom događaju.

U sportu prvoplasirani je bio Filip Kovačić iz BK Široki Brijeg, koji je ujedno i postavio rekord staze 48 minuta i 22 sekunde. U rekreaciji prvoplasirani je bio Josip Toljan sa vremenom od 57 minuta i 8 sekundi. Predstavnik portala Hrvatska reprezentacija Tomislav Pušić je završio kao 63. u rekreaciji s vremenom od 1 sata i 19 minuta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.