Održana promotivna utrka skijaša s invaliditetom “Dođi, probaj, pobijedi“

Održana promotivna utrka skijaša s invaliditetom “Dođi, probaj, pobijedi“

Na zagrebačkom Sljemenu održana je promotivna skijaška utrka "Dođi, probaj, pobijedi"...

U petak, 13. veljače 2015. godine, na Sljemenu je održana već tradicionalna veleslalomska promotivna utrka „Dođi, probaj, pobijedi“ u organizaciji Skijaškog kluba osoba s invaliditetom „Sljeme“. Utrka je održana uz reflektore u večernjim satima, a vozila se jedna vožnja u nekoliko skijaških kategorija.

Skijašice i skijaši podijeljeni su u tri osnovne kategorije te tri podkategorije. U kategoriji slijepih i slabovidnih, skijašice i skijaši natjecali su se u standardne tri kategorije: B1 – potpuno slijepi, B2 – skijaši s manjim ostatkom vida te B3 – skijaši s većim ostatkom vida.

U ostale dvije kategorije, one osnovne, skijašice i skijaši podijeljeni su u stojeću kategoriju i skijaše u bobu, tj. sjedeću kategoriju.

Utrku na stazi koju je pripremio trener reprezentacije Luka Debeljak odvozilo je 18 skijašica i skijaša te je odlična vijest da su ju svi uspješno završili.

Nakon podjele startnih brojeva svi su imali priliku za malo opuštajućeg skijanja te ogled staze koja je svakako dala sigurnost svim skijašima. U prilog tome govore i sljedeći rezultati.

Eva Goluža, inače članica skijaškog kluba „Sljeme“ i aktivna na treninzima kao buduća nada skijaške reprezentacije prvo mjesto i zlatnu medalju osigurala je vremenom 30.77, a slijedila ju je Nikolina Šantek, također članica istog kluba zaostavši vrlo malo, ali s vremenom od 34.06 dovoljnim za srebrnu medalju. Kao treća od djevojaka bila je Danijela Vidas, inače potpuno slijepa skijašica s vremenom od 45.04.

U muškoj konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša dakako najbolji bio je naš reprezentativac Damir Mizdrak s vremenom od 28.23 te potvrdio upornost i mnogobrojne treninge iza sebe. Drugi je bio Martin Birk s vremenom od 33.67, a Kristijan Knežević, naš bivši reprezentativac, treće je mjesto osigurao s vremenom 37.00.

U stojećoj konkurenciji žena prvo mjesto zauzela je izuzetno hrabra i ujedno najmlađa članica kluba „Sljeme” Lucija Smetiško, odvozivši utrku u vremenu od 36.04, a slijedila ju je Tereza Ružir s vremenom od 41.85.

Lovro Dokić u kategoriji muških stojećih skijaša s vremenom 34.68 osvojio je prvo mjesto. Iza njega bio je Luka Bilčar s vremenom od 35.00. Treći u ovoj kategoriji bio je Marko Čanić s vremenom od 38.21.

U posljednjoj kategoriji skijaša s invaliditetom nastupili su skijaši u takozvanom bobu, inače službeno sjedećoj skupini. Bez sumnje i prevelikog iznenađenja prvo mjesto s vremenom od 26.53 osvojio je naš reprezentativac Dino Sokolović, inače član skijaškog kluba „Monoski“ iz Zagreba, dok je drugi bio Matija Gorjanec s vremenom od 39.71. Treće mjesto osvojio je s vremenom od 51.78 Luka Bastalić.

Poznate osobe iz javnog života opet su, kao i do sada, podržali ovu utrku kako svojim dolaskom, tako i skijanjem pa su se na prva tri mjesta smjestili:

Prvi i najbrži bio je Ozren Mueller s vremenom od 30.61. Drugi je bio Krunoslav Borovec s vremenom od 35.10, a treća s vremenom od 35.40 bila je Ivana Rosić.

U posljednjoj skupini našli su se “prijatelji kluba” poput donatora, onih koji pomažu oko same promocije kluba i slično. Prvo mjesto osvojio je s vremenom od 30.34 član Gorske službe spašavanja, dok je drugi bio Ozren Rađenović s vremenom od 31.10. Treći, s vremenom od 32.73, bio je Dragan Katunar.

Već ovog ponedjeljka 23. veljače održat će se i prvenstvo Hrvatske i to u dvije discipline slalom i veleslalom. Skijaši su spremni te će još ovaj vikend trenirati i poraditi na svakom detalju kako bi ostvarili što bolje vrijeme.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.