Održana redovna skupština HNS-a

Održana redovna skupština HNS-a

Sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza započela je u 12:00 sati u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton, a prisustovalo je 49 skupštinara.

Foto: HNS

“Kada pogledam što je sve Hrvatski nogometni savez doživio i ostvario u 2018. godini, zaista imamo na što biti ponosni. Hrvatska reprezentacija ujedinila je cijelu zemlju i donijela joj najveću sreću od samostalnosti, a HNS nije bio uspješan samo na terenu: odradili smo najveći projekt u povijesti Saveza – napravili smo pet savršenih travnjaka na prvoligaškim terenima. Znamo da samo ulaganja u bazu mogu osigurati uspješnu budućnost hrvatskog nogometa, Ne mogu u jednom govoru obuhvatiti sve ono lijepo što nam se događa, a sada kada smo opet osjetili kakvo je veselje doživjeti veliki rezultat, imamo motivaciju raditi još jače i još više kako bismo nešto slično doživjeli ponovno”, poručio je na otvaranju predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, koji je pri završetku posebno pozvao i na jačanje uloge žena u nogometu.

Sjednici je prisustvovao i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, koji je skupštinarima poručio:

“Izražavam veliko zadovoljstvo i ponos ne samo zato što sam danas ovdje, već što smo niz godina partneri s ciljem boljitkom sporta. Upravo vaš rad sam danas htio istaknuti i skrenuti pozornost na njega i na doprinos koji dajete sportu. Gospodine predsjedniče, vama i vašim suradnicima želim uspjeh u daljnjem radu te da svojim imenom otvarate vrata svjetske i europske nogometne elite, a sve u korist hrvatskog nogometa i hrvatskog sporta. Na tom putu će vam HOO biti neumorni pratitelj. HOO ne sumnja u našu A-reprezentaciju i u odlazak na EP, i na tom putu imate apsolutnu punu podršku HOO-a”.

“Neizmjerno mi je zadovoljstvo što s vama danas dijelim ovaj ponos. Jedan ste od najboljih uzora svim ostalim savezima, kako organizirani način rada i kvalitetna selekcija igrača i trenera vodi do ovakvih rezultata. Vjerujem da ćemo zajedno nastaviti suradnju i dovesti do poboljšanja uvjeta za rad, kao što smo u protekloj godini napravili prekrasne travnjake na Maksimiru i u Kranjčevićevoj. Skupštini želim uspješan rad, a Grad Zagreb će ulagati velika sredstva da poboljšamo uvjete i pratimo standarde koje pišu UEFA i FIFA”, nadovezao se predstavnik Grada Zagreba Milan Čolić, pomoćnik pročelnika za sport i mlade.

Počasni predsjednik HNS-a Mladen Vedriš, koji je zajedno s drugim počasnim predsjednikom Brankom Mikšom kao gost pratio rad Skupštine, istaknuo je jednu zgodu iz Japana.

“Jedan mi je japanski poslovni čovjek rekao kako su oni u Japanu beskrajno ponosni na svoju prošlost, a potpuno orijentirani na svoju budućnost. To je rečenica za koju HNS ima motiv da je ispuni, te da ti uspjesi postanu kontinuitet i znak naše prepoznatljivosti”.

Foto: HNS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.