Održana treća radionica Radnog tijela za izradu Nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta

Održana treća radionica Radnog tijela za izradu Nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta

Foto: Središnji državni ured za sport

Na trećoj radionici Radnog tijela za izradu Nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta, koje  je u Rijeci organizirao Središnji državni ured za sport, sudjelovali su sportski djelatnici  Primorsko-goranske, Karlovačke i Istarske županije, te olimpijci  Giovanni Cernogoraz, Valter Matošević, Samir Barać, Marko Strahija i Damir Glavan.

“Počašćen sam što sam bio dio ove radionice i kao nekad bivši sportaš, a danas kao sportski birokrat te kao dio struke. Ovo je bila hvalevrijedna izmjena informacija o problemima, ali i pozitivnim stvarima, a sve u svrhu poboljšavanja stanja u športu. Mislim da nam je u stvaranju ovog dokumenta svima potrebna samo pozitiva, jer jedino na taj način možemo nešto napraviti”, poručio je nakon radionice svjetski i europski prvak te olimpijski pobjednik Samir Barać.

Kao i na svim dosadašnjim radionicama i u Rijeci su  istaknuti problemi koji muče hrvatski sport, a koje bi radno tijelo trebalo prenijeti u Nacionalni program sporta kako bi se mjerama Akcijskog plana navedeni problemi počeli i rješavati. Uz već ranije naglašene boljke oko infrastrukture, školskog sporta te financija, posebna problematika otvorila se i oko mogućnosti uvođenja poreznih olakšica, spolne neravnopravnosti u svim područjima sporta te trenutačno prenormiranih odredbi vezanih uz stručne kadrove.

“Jako mi je drago što ste me pozvali na ovu radionicu, čuo sam jako puno dobrih ideja, čijom realizacijom bi se puno stvari u hrvatskom sportu moglo poboljšati. Naravno da se ne može odmah sve popraviti, ali kad bi se uspio bar dio već bi to jako puno značilo i za djecu koja se počinju baviti sportom, ali i za sportaše i sportske klubove”, rekao je zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz.

Do kraja travnja održat će se još četiri radionice, u Splitu, Zadru, Osijeku i Bjelovaru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.