Održana zadnja utrka SloEnduro i ENDCro kupa

Održana zadnja utrka SloEnduro i ENDCro kupa

"Grozni" vikend u Grožnjanu

Foto: Matej Damijanić

Zadnja utrka SloEnduro i ENDCro kupa održala se u Grožnjanu ovog vikenda i tako stavila ‘pod krov’ još jednu uspješnu sezonu za mnoge enduraše iz cijelog svijeta koji su se okupila za malo zabave. Sveukupno je sudjelovalo  preko 130 vozača. Utrka je organizirana prema svim standardima endura pa su tako na rasporedu bili noćni prolog u subotu, dok se u nedjelju na rasporedu našlo pet pravih ‘stageva’ na različitim trasama.

Četiri trase su bile poznate još od prošlih izdanja dok je prva staza bila potpuno nova, malo drugačija od ostalih, ali je ipak naišla na veliko odobrenje sudionika.

Ukupni pobjednik utrke bio je Vid Peršak (Orbea Enduro Crew) ispred Skant Gerda i Luce Braidota te je tako ovom pobjedom osigurao i drugu godinu zaredom titulu pobjednika SloEnduro lige. Kotnik Nejc (Bike Nomad) je pobjednik u Hobi kategoriji, dok je najbrži junior bio Matjaž Istenić (Energija Team). Pobjednik noćnog prologa Motyka Marcin (Romet Racing team) iz Poljske je i pobjednik u Master 1 kategoriji. Slovak Drabik Peter je odnio doma pobjedu u Master 2 kategoriji. Vid Peršak je pobjednik Elite kategorije, dok je Bernhard Petra (RC Gravity Eagles) iz Austrije pobjednica u ženskoj kategoriji.

Najbolje plasirani Hrvat bio je domaćin Sandi Bažon (BBK Grožnjan) koji je završio na ukupnom 19. mjestu dok su po kategorijama najuspješniji Hrvati bili Smolić Alen u hobi kategoriji 7., Bašić Ivan (BK Stina) 4. u juniorima, kod M1 Đani Šimčić (Adrenalina MTB Team) bio je 7., a Jurjević Alen (BBK Grožnjan) 4., u M2. Sandi Bažon (BBK Grožnjan) je u Elite-u bio 12. dok je Gorana Težak (Adrenalina MTB Team) u ženskoj konkurenciji zasjala na drugoj stepenici postolja.

Ove godine se održao i poseban stage, Kenda Super stage na kojem su Vid Peršak i Petra Bernhard bili najbrži i osvojili komplet Kenda guma.

(foto: Matej Damijanić)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.