Održane treće sportske aktivnosti projekta M.A.P.S.

Održane treće sportske aktivnosti projekta M.A.P.S.

Sportske aktivnosti projekta M.A.P.S. foto: Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke

Ovaj vikend održane su treće po redu Sportske aktivnosti projekta M.A.P.S. u Atletskoj dvorani „Kantrida“. Održavale su se od 13:30 do 15 sati, u organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, sudjelovala su djeca u dobi od 9 do 12 godina. U veseloj atmosferi, po inkluzivnom programu, djeca s teškoćama u razvoju i djeca bez teškoća, provodile su se multisportske aktivnosti pod vodstvom vrsne stručnjakinje dr. kineziologije Ilone Koval-Grubišić.

Ove sportske aktivnosti tako su treće u nizu sportskih aktivnosti koje se provode u sklopu projekta M.A.P.S  „Multisportskim aktivnostima protiv sjedilačkog načina života ” i nastavit će se održavati svake subote, u Atletskoj dvorani „Kantrida“ (Istarska ulica 1, Kantrida, 51000 Rijeka) u terminu od 13,30  do 15:00 sati, tijekom narednih sedam mjeseci, a besplatne su za sve zainteresirane.

Povećanje broja sudionika potvrđuje činjenicu da je ovakva vrsta inkluzivnih multisportskih aktivnosti potrebna na području Grada Rijeke. Naime, u studenom 2016. godine Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke započinje provedbu sportskih aktivnosti u sklopu projekta M.A.P.S – „Multisportskim aktivnostima protiv sjedilačkog načina života ”; projekt sklopljenog unutar Erasmus + Sport, Collaborative Partnership programa, čiji je vodeći partner Sportski savez „Centro Sportivo Italiano“, iz Italije. Pored Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, ostale projektne partnere predstavljaju organizacije iz Njemačke, Grčke, Nizozemske, Poljske, Portugala i Turske.

Unutar projekta M.A.P.S provode se sportske aktivnosti usmjerene na djecu u dobi od 9  do 12 godina i izvedbom su prilagođene njihovom godištu i fizičkoj spremi. Aktivnosti su inkluzivnog karaktera te se odnose na djecu s teškoćama u razvoju i djecu bez teškoća. Program rada uključuje individualne i grupne sportove i bazira se na radu Univerzalne sportske škole, koju Hrvatski školski sportski savez provodi već devet godina na nacionalnoj razini.

Sportske aktivnosti projekta M.A.P.S. foto: Športski savez  osoba s invaliditetom Grada Rijeke

Sportske aktivnosti projekta M.A.P.S. foto: Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.