Održano 65. izdanje Pays de la Loire

Održano 65. izdanje Pays de la Loire

Foto: France 3 Regions

Danas je odvožena prva etapa biciklističke utrke “Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire” UCI ranga 2.1 po jačini utrke. Utrka se održava u Francuskoj i jedna je od mnogobrojnih utrka koje su uvod za pravu sezonu, te se ove trke smatraju kao proljetno zagrijavanje za ono ozbiljnije što tek slijedi.

Današnja prva etapa imala je 173.2 km i bila je vožena po pretežno ravnom terenu, na 100 metara nadmorske visine, dok niti jedan vrh na utrci nije prelazio 300 metara.

Foto: Pro cycling stats

Prvi je u cilj ušao Francuz Jules Justin koji je ovu etapu odvozio za 4:15:43. Jules vozi za biciklističku ekipu WB Veranclassic Aqua Protect koja dolazi iz Belgije, a njezin status je kontinentalna ekipa. Drugi za njim u cilj je ušao njegov sunarodnjak Vichot Arthur koji vozi za najjaču pro tour ekipu iz Francuske FDJ. Trećeplasirani je bio Andrea Vendrame, Talijan koji vozi za Androni Giocattoli talijansku pro konitnentalnu ekipu.

Fotografija Circuit Cycliste Sarthe - Pays de la Loire (officiel).

Foto: Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire (officiel) facebook

U ukupnome poretku vodi pobjednik današnje etape Jules, drugi je Madrazo Angel iz Španjolske koji vozi za Delko Marseille Provence KTM pro kontinentalnu ekipu, a treći je već spomenuti  Vichot. U ekipnom dijelu, prvoplasirana ekipa je WB Veranclassic Aqua Protect.

Sutra je na redu 99,8 km duga etapa koja se vozi od Lignea do Angresa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.