Održano Otvoreno plivačko PH za osobe s invaliditetom, izbornik Glavčić zadovoljan viđenim

Održano Otvoreno plivačko PH za osobe s invaliditetom, izbornik Glavčić zadovoljan viđenim

- Nakon POI u Londonu došlo je do smjene generacija, ali vjerujem u ove nove plivače koji dolaze,objasnio je izbornik Glavčić

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom u Splitu je na poljudskim bazenima održano Otvoreno plivačko Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Organizatori natjecanja bili su Sportski savez invalida Splita i PK Cipal. Nastupilo je više od 120 plivačica i plivača iz 10 zemalja sa četiri kontinenta i 13 hrvatska kluba koji su se nadmetali u 16 disciplina.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Slobodan Glavčić, nije krio svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima naših reprezentativaca, a posebno pobjedama Kristijana Vincetića na 100m delfin i 400m slobodno, Matije Grebenića pobjedom na 200m slobodno te pobjedom Dine sinovčića na 100m leđno. Već 1. srpnja reprezentacija se okuplja u Splitu na dvotjednim pripremama za Europsko prvenstvo u nizozemskom Eindhovenu gdje se početkom kolovoza zasigurno možemo nadati novim medaljama.

– Nakon POI u Londonu došlo je do svojevrsne smjene generacija, ali vjerujem u ove nove plivače koji dolaze tako da bi hrvatsko plivanje na 15. POI u Rio de Jeneru moglo imati i više od troje plivača koji su nastupili u Londonu, zaključio je izbornik Glavčić.

Ovogodišnje Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske je po treči put zaredom održano u Splitu te kako nam je izjavio predsjednik HPO-a Ratko Kovačić, ono je i razlog što je HPO donio 25. travnja odluku o kandidiranju za organizatora europskog prvenstva 2018. godine u Splitu.

– Ovi bazeni na Poljudu su doista pristupačni osobama s invaliditetom i uz male preinake mislim da možemo biti dobri domačini europske smotre najboljih plivačica i plivača s invaliditetom. No, moram nažalost istači i činjenicu da je plivalište u Splitu jedino u hrvatskoj koje može zadovoljiti visoke kriterije za naša međunarodna natjecanja, zaključio je Kovačić.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.