Održano PH za mlađe seniore i seniorke u Rijeci

Održano PH za mlađe seniore i seniorke u Rijeci

Rijeka je ovoga vikenda bila domaćin atletičarima iz cijele Hrvatske koji su se došli pokazati u najboljem svijetlu povodom Prvenstva Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i seniorke. 

Mlađi seniori

Krenimo redom. Kraljevska disciplina ostavila nas je bez napetosti. Marino Dotlić nije imao izrazitog konkurenta te mu nije bio problem uzeti prvo mjesto na 60m s jedinim rezultatom ispod sedam sekundi (6.98). Na drugo mjesto se smjestio Ivan Mišković koji je svoju štopericu zaustavio na 7.11, tik ispred Dominika Guština koji se morao zadovoljiti trećim mjestom (7.12)

Na 60 metara s preponama se za tri medalje natjecalo četiri natjecatelja. Izvisio je Hrvoje Neralić (9.77), dok su se Sven Prebeg (8.58), Trpimir Široki (8.35) te Hrvoje Čukman (8.32) okitili medaljama. U skoku u dalj isto nije bilo napeto – Ivan Vujević je sa skokom u trećoj seriji (7,52)  srušio svoju konkurenciju. Najbliže mu je došao Marko Čeko, ali i njegov skok je bio za 32 centimetara kraći (7,20). Jedino je njih dvoje preskočilo sedam metara, dok je za treće mjesto bio dovoljan skok od 6,77 koji je bio djelo Karla Blaževića.

Troskok nam je ipak ponudio sudar divova iz kojeg je kao bolji izašao Ivan Đukić koji je za tri centimetra nadmašio Antu Zuanovića (14,60 – 14,57). Nekoliko metara iza njih se našao i Hrvoje Frančić koji sa skokom od 12,55 osvojio treće mjesto. U skoku u vis sve je jasnija ralika između Mrčića i Matacuna. Adut Agrama uspio je na domaćem terenu nadmašiti domaću uzdanicu sa skokom preko 212 centimetra, dok je Matacun zapeo već na 204 centimetra. Bruni Košćici nije bilo teško osvojiti treće mjesto sa skokom od 180 centimetara.

Trpimir Široki sa skokom preko 4,70 m je nadmašio svoju konkurenciju u skoku s motkom. Iza sebe je ostavio Danijela Buhina te Svena Salaja koji su se zaustavili na 4,50 m. Za kraj nam je ostala kugla u kojoj je pobjedu uzeo Matija Carek s hicem od 15,88 m. Daleko iza njega su ostali Luka Medvidović (14,22 m) te Sven Todorović (13,37 m).

Mlađe seniorke

Kod mlađih seniorki je na 60 metara trijumfirala Dolores Ćosić s rezultatom 6.76. Iza nje se uspjela smjestiti uzdanica Kvarnera, Luana Bobanović, koja je utrku završila s rezultatom 7.86 što joj e bilo dovoljno da za korak iza sebe ostavi Karlu Puljko (7.95) koju je pobijedila i u grupnoj fazi. Glavna priča utrke na 60 metara s preponama je svakako bio dvoboj Klare Barnjak i Ide Šimunčić iz kojeg je sretnija izašla članica Križevaca koja je osvojila prvo mjesto s rezultatom 8.76. Klara Barnjak se morala zadovoljiti drugim mjestom te rezultatom 7.97. U sjeni njihova dvoboja je tako ostala Bruna Brozović koja je osvojila treće mjesto s rezultatom 9.70.

Međutim, Klara Barnjak nije ostala praznih ruku. U skoku u dalju je pokazala svoju nadmoć nad konkurencijom te je osvojila prvo mjesto s uvjerljivim skokom od 5,87 m. Tea Smokrović je drugo mjesto osvojila s 46 centimetara manjim rezultatom (5,41m). U velikoj borbi za treće mjesto je kao pobjednica izašla Lucija Nemanić sa skokom od5,25.

Ženski troskok po pitanju pobjednice nije bio odveć uzbudljiv, ali je oko podjele ostalih mjesta. Marija Ivanković je trijumfirala s jedinim skokom preko 12 metara (12,06m), dok je drugo mjesto pripalo Tei Smokrović sa skokom od 11,63 m. Trećeg mjesta se domogla Antea Bebić sa skokom od 11,33 m koji je bio točno za jedan centimetar duži od onog Lucije Vareško koja je natjecanje završila s drvenom medaljom oko vrata.

Sara Aščić je s skokom od 1,70 m osvojila zlato u ženskome visu ostavivši iza sebe Ivanu Zeljko (1,63 m) te Saru Šandrić (1,60 m). U skoku s motkom je najbolja bila Lara Juriša koja je preskočila 3,92. Konkurencija joj nije previše problema pravila s obzirom da je drugoplasirana svoj put završila na 3,60 (Lucija Nemanić), a trećeplasirana već na 3,40 m (Petar Kartela). Bacačice su sve zadovoljne otišle s bacališta. Zašto? Zato jer su se na prozivci našle samo tri natjecateljice kojima nije bilo teško podijeliti medalje međusobno. Tako je Marija Tolj sa hicem od 14,54 m osvojila prvo mjesto, Tadea Lažeta s hicem od 13,29 m drugo, a Laura Štefanec s hicem od 12,34 treće mjesto.

Ovo je bila odlična uvertira pred kulminaciju dvoranske sezone za hrvatske atletičare kojima od većih izazova slijede prvenstvo Balkana u Istanbulu (17.2) te seniorsko PH u dvorani (24.2)

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.