Održano prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom

Održano prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom

Na završnom kolu u Puli sudjelovali su natjecatelji iz 11 hrvatskih boćarskih klubova osoba s invaliditetom.

foto: http://www.istrijana.hr/

U sportskoj dvorani O.Š. Veli Vrh u Puli 18. studenog 2018. godine održano je završno 4. kolo prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom.

Na prvenstvu je klub ‘Istrijana’ osvojio zlato, srebro i broncu.

Zlato u kategoriji BC4, ujedno i 16 titulu prvaka Hrvatske, bez ijedne izgubljene utakmice u 2017. godini, osvojio je najtrofejniji hrvatski boćar Davor Komar iz Pule, član.

Srebro u istoj kategoriji BC4 osvojila je puležanka Melisa Osmanović, inače najtrofejnija hrvatska boćarica.

Broncu u kategoriji BC1 osvojio je boćar Zoran Peruško iz Peruški/Marčana.

Ovo prvenstvo održano je nakon što su se odigrala tri kola (Velika Gorica, Split i Rijeka), nakon čega su se rezultati svih četiri kola zbrojili i proglasili najbolji. Na završnom kolu u Puli sudjelovali su natjecatelji iz 11 hrvatskih boćarskih klubova osoba s invaliditetom, koji su nakon tri odigrana kola prvenstva ostvarili pravo na završno natjecanje prvenstva.

Nakon ovog prvenstva, klub ‘Istrijana’ broji 135 pehara/medalje (1, 2 i 3 mjesta) na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime se nastavlja jedanaestogodišnja dominacija u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski klub osoba s invaliditetom.

Pehare je pobjednicima uručio predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, gospodin Ratko Kovačić, koji je ujedno i novi predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora.

U sklopu otvorenja održana je i promotivno/revijalna boćarska utakmica u kojoj su se iskušali, zamjenica gradonačelnika Grada Pule, gospođa Elena Puh Belci i predsjednik Sportske zajednice Grada Pule, gospodin Milan Sead Soldatić u paru, protiv mlade zagrebačke boćarice Katarine Strunjak i slavonskobrodskog boćara, Darka Frančiskovića.

Sada nakon završenog prvenstva slijedi sudjelovanje na međunarodnom prvenstvu Poljske od 30.11. do 03.12.2017. godine i sudjelovanje na nacionalnom memorijalnom turniru 08-10.12.2017. u Velikoj Gorici, čime se ujedno završava i boćarska sezona 2017.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.