Održava se Europski kadetski kup juda u Zagrebu

Održava se Europski kadetski kup juda u Zagrebu

Foto: Cro Judo Facebook

Prvi dan Europskog kadetskog kupa u Zagrebu ponudio je odlične borbe. Puna dvorana Sutinska vrela obilježila je eliminacijski dio natjecanja, a tom se prigodom obratila i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak: “Jedanaestu godinu zaredom već organiziramo Europski kadetski kup i užitak je vidjeti čak 650 mladih judoka u Hrvatskoj. Vjerujemo kako će kvalitetna organizacija i srdačno domaćinstvo pomoći svim judokama na turniru da brže napreduju i izrastu u kvalitetne seniore.”

Hrvatski reprezentativci nisu uspjeli doći do medalja, ali su dali razloga za navijanje posjetiteljima dvorane. U konkurenciji 31 države dominaciju su pokazali Francuzi sa četiri borca u isto toliko polufinala. U muškoj konkurenciji najistaknutiji je bio Robert Klačar (-60kg) koji je zauzeo sedmo mjesto. Od hrvatskih kadetkinja najistaknutnije su bile Matea Brletić (-48kg) i Lara Cvjetko (-52kg), ali su završile natjecanje bez plasmana.

U nedjelju od devet sati kreću eliminacijske borbe u težim kategorijama, a od 16 sati borbe za medalje.
Svim natjecateljima koji ostvare plasman od prvog do osmog mjesta dodijelit će se bodovi za IJF kadetsku rang ljestvicu. Nakon natjecanja, reprezentacije će se preseliti na jaki međunarodni trening kamp gdje će od ponedjeljka do srijede zajedničkim treninzima nastaviti pripremu za nadolazeći dio sezone.

judo kup_n

Foto: Cro Judo Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.