Ognjen Vukojević: Bit će veliki pritisak na Brazilu i to možemo iskoristiti

Ognjen Vukojević: Bit će veliki pritisak na Brazilu i to možemo iskoristiti

- Konkurencija je pozitivna stvar, a imamo još i utakmicu u Osijeku s Malijem. Hrvatska je najkvalitetnija u veznoj liniji, no svatko vjeruje u sebe, pa tako i ja, kaže Vukojević

Ognjen Vukojević/Getty Images

Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević smatra kako u taboru Nike Kovača postoji zdrava konkurencija te da Hrvatska može iznenaditi Brazil na otvaranju Svjetskog prvenstva. Nacionalna selekcija Hrvatske nastavlja svoje pripreme u Bad Tatzmannsdorfu, a Ognjen Vukojević prokomentirao je austrijske napore te se okrenuo i prvoj utakmici svjetske smotre, u kojemu će Hrvatska zaigrati protiv domaćina Brazila.

– Naporno treniramo. Moramo obaviti ovaj glavni, fizički dio priprema da budemo spremni za sve što nas čeka na Svjetskom prvenstvu. Bit će veliki pritisak na Brazilu i to možemo iskoristiti, a protiv Kameruna i Meksika vjerojatno nas čeka borba za drugo mjesto. Za Brazil ćemo se još dodatno pripremati u samom Brazilu, sada su na redu ipak bazične pripreme”, izjavio je.

Izbornik Kovač zbog ozljeda je morao prekrižiti Matu Maleša, Ivana Strinića, Ivu Iličevića te Niku Kranjčara.

– Žao mi je svih koji su otpali zbog ozljeda, svima je san ići na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Posebno mi je žao Nike Kranjčara, znam koliko je želio igrati u Brazilu. Sigurno ga je to pogodilo, a to je hendikep za sve nas, kaže Vukojević.

Vukojević je propustio dodatne kvalifikacije protiv Islanda, no nada se mjestu u zrakoplovu za Brazil.

– Konkurencija je pozitivna stvar, a imamo još i utakmicu u Osijeku s Malijem. Hrvatska je najkvalitetnija u veznoj liniji, no svatko vjeruje u sebe, pa tako i ja. Protiv Islanda sam imao žute kartone, pa nisam konkurirao za prvi susret, te sam automatski ispao i za uzvrat. Sada se osjećam odlično, treniram dobro i zdrav sam. U Dinamu sam igrao praktično sve utakmice, igrao sam kvalifikacije za reprezentaciju i mislim da mogu pomoći, posebno u trci i defanzivi. Stručni me stožer dobro poznaje.

Posljednji su mjeseci u Ukrajini gurnuli nogomet u drugi plan, a Vukojević prepričava:

– Budili smo se u neizvjesnosti, ali odigrali smo sve do kraja, makar i pred praznim tribinama. Problema nije bilo, ali nadam se da će se situacija u Ukrajini smiriti. Želim Ukrajincima mir. Ja imam ugovor još na godinu dana i zadovoljan sam, Kijev je moj drugi dom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.