OI mladih: Vlahek peti na konju s hvataljkama, Prtenjača poražen u četvrtfinalu

OI mladih: Vlahek peti na konju s hvataljkama, Prtenjača poražen u četvrtfinalu

Vlahek je u finalu s ocjenom 13.533 zauzeo peto mjesto, dok je Prtenjača izgubio preliminarni meč od Dominikanca Juana Solana

Foto http://www.boks-savez.hr

Hrvatski juniorski boksač Luka Prtenjača (69 kg) tijesno je izgubio u četvrtfinalu Olimpijskih igara mladih, koje se ovog mjeseca održavaju u Kini. U odličnom dvoboju, Prtenjaču je 3:0 (29:28, 29:28 i 29:28) pobijedio Dominikanac Juan Solano.

– Meč je bio blizu. Nije bio onaj pravi Luka kakav zna biti, jer smo skidali dosta kila. Prva runda bila je naša, druga egal, a u trećoj je Solano ostvario više čišćih poena, javio je  trener reprezentacije Marijo Šivolija Jelica.

Prtenjaču još očekuje meč za 5. mjesto protiv Gruzijca Karabadzea u ponedjeljak. Prije toga će u ring Luka Plantić (75 kg) i Toni FIlipi (91 kg) u borbama za medalje.

Svoj je nastup odradio i gimnastičar Jakov Vlahek koji je u finalu konja s hvataljkama s ocjenom 13.533 zauzeo peto mjesto, dok je Prtenjača izgubio preliminarni meč od Juana Solana iz Dominikanske Republike, koji je bio bolji u sve tri runde.

Finalne utrke jedrenja odgođene su za nedjelju zbog slabog vjetra.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.