OI mladih: Nikola Obrovac izborio finale na 50 prsno s novim seniorskim rekordom Hrvatske!

OI mladih: Nikola Obrovac izborio finale na 50 prsno s novim seniorskim rekordom Hrvatske!

S 27.97 sekunde u kvalifikacijama postavio je novi mlađi juniorski, juniorski, mlađi seniorski i seniorski rekord Hrvatske. Nikola se u subotu u 13 sati po srednjeuropskom vremenu natječe u finalu.

Nikola Obrovac

Sjajan uspjeh petog dana natjecanja na Olimpijskim igrama mladih ostvario je plivač Nikola Obrovac na 50 metara prsno. U finale i polufinale je ušao s najboljim vremenom. S 27.97 sekunde u kvalifikacijama postavio je novi mlađi juniorski, juniorski, mlađi seniorski i seniorski rekord Hrvatske. Nikola se u subotu u 13 sati po srednjeuropskom vremenu natječe u finalu.

Sven Arnar Seamundsson plivao je utrku na 800 metara slobodnim stilom i zauzeo 5. mjesto s vremenom 8:06.72, što je ujedno i novi juniorski, mlađi juniorski i seniorski rekord Hrvatske. Ema Šarar je 3. u kvalifikacijama utrke na 50m slobodnim stilom s vremenom 26.99 sekunde.

Lea Rakovac i Tomislav Pucar u igri mješovitih parova izgubili su od Tajlanda 1:2, a zatim savladali južnoamerički par Edghill i Toranzos rezultom 3:0. Lea i Tomislav su s dvije pobjede i jednim porazom drugi u svojoj skupini te su prošli u eliminacijsku fazu koja se igra od subote.

Eva Mustafić u kvalifikacijama je bacila kladivo 56.73, svoj osobni rekord, što je bilo dovoljno za prolaz u B finale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.