Okupila se ženska rukometna reprezentacija, Vladimir Canjuga: Cilj je medalja na EP-u

Okupila se ženska rukometna reprezentacija, Vladimir Canjuga: Cilj je medalja na EP-u

- Moramo sve poduzeti kako bismo se plasirali u polufinale i eventualno osvojili medalju, objašnjava izbornik Canjuga

Okupljanje ženske seniorske i juniorske reprezentacije

Hrvatska ženska seniorska i hrvatska ženska juniorska reprezentacija okupile su se u nedjelju u Zagrebu nakon čega su otputovale na pripreme u Umag. Dvije će selekcije u istarskom gradiću boraviti do 30. ožujka. U sklopu priprema odigrat će tri prijateljske utakmice protiv reprezentacije Mađarske.

Hrvatske seniorke akcijom Umag nastavljaju ciklus priprema za Europsko prvenstvo kojem će u prosincu ove godine Hrvatska biti domaćin zajedno s Mađarskom, dok juniorke započinju pripreme za Svjetsko juniorsko prvenstvo kojem će krajem lipnja i početkom srpnja ove godine domaćin biti Hrvatska.

– Nama je zapravo ovaj ciklus započeo već u prosincu kada smo išli na kontrolni turnir za Svjetsko prvenstvo. Nismo se uspjeli preko Francuske plasirati i tada je započeo ciklus za Europsko. Imat ćemo, nažalost, još samo dva okupljanja zbog klupskih aktivnosti. U Umagu ćemo odigrati dvije utakmice s Mađarskom jer je Tunis otkazao. Druga dva okupljanja ćemo imati u lipnju kada je zadnji krug kvalifikacija za Europsko i u studenom, objasnio je izbornik Vladimir Canjuga, objasnivši potom i igrački kadar kojim će raspolagati tijekom sedmodnevnih priprema:

– Neke su se igračice vratile nakon ozljeda, neke su odsutne zbog istih razloga. To je uvijek isti kadar od dvadesetak igračica koje su uvijek “vrte” i kojima provjeravamo formu. Smatram da je u godini Europskog prvenstva nepotrebno širiti reprezentativni kadar budući da moramo sve poduzeti kako bi se plasirali u polufinale i eventualno osvojili medalju. Tek tada možemo razmišljati o nastavku smjene generacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.