Okupila se ženska rukometna reprezentacija za pripreme u sklopu reprezentativnog tjedna

Okupila se ženska rukometna reprezentacija za pripreme u sklopu reprezentativnog tjedna

Sa seniorkama će treninge u sklopu reprezentativnog tjedna odrađivati i ženska juniorska reprezentacija.

foto: http://hrs.hr/

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se ispred Doma sportova odakle je krenula prema Ivanić-Gradu gdje će u sklopu reprezentativnog tjedna trenirati sve do nedjelje 26. studenog. U ovom pripremnom susretu izabranice Nenada Šoštarića neće igrati prijateljske utakmice već će treninge iskoristiti za pripremu za kvalifikacijske susrete protiv Norveške koji ih očekuju u ožujku 2018.

U odnosu na prvotni popis reprezentaciji se umjesto Ines Domjan iz Koke priključila Lokosica Sara Šenvald, te Umažanka Julijana Žuliček umjesto igračice Lokomotive Paule Posavec.

Izbornik Nenad Šoštarić najavio je što reprezentaciju očekuje na ovom okupljanju: Fokus će biti na obrani. Forsirat ćemo maksimalno rad na dubokim zonskim formacijama. Mislim da je to ne samo trend, nego mi najbolje reagiramo na takvu obranu i to je hrvatska škola rukometa. Radit ćemo na otvaranju u polukontru, da imamo nekakve točne smjernice kretanja i naravno na automatizaciji vraćanja u obranu. To nam je uvjet, to je stvar koju ako uspiješ napraviti si već 50% jači.

“Ovo su pripreme za budućnost, da ustanovimo neka pravila i da svima bude jasno da se u reprezentaciji igra na takav način, da se trči u oba smjera. da se igra maksimalno agresivno i da se baca na glavu. Naravno da je to priprema za Norvešku jer njima ako limitiraš kontranapad, onda možeš igrati s njima. Ako ih pustiš da igraju kontre i sve ostalo onda ispadaš smiješan”, rekao je izbornik Šoštarić.

Sa seniorkama će treninge u sklopu reprezentativnog tjedna odrađivati i ženska juniorska reprezentacija. Njihove treninge će također nadgledati izbornik Šoštarić. “Svaki dan ću biti po osam sati u dvorani jer ću biti na treninzima juniorki i na našim da vidimo te djevojke. S njihovim izbornikom ćemo dogovoriti apsolutno isti stil igre. Oni su i prije igrali 5-1 obranu, ali sad ćemo doći do nekakvih korekcija i ponavljam automatizaciju trčanja u oba smjera. Tko neće moći taj energetski dio odraditi ne može igrati vrhunski rukomet, a mi težimo vrhunskom rukometu”, zaključio je izbornik.

Izbornik je pozvao sljedeće igračice:

1. Ivana Kapitanović – RK Podravka Vegeta
2. Tea Pijević – RK Lokomotiva Zagreb
3. Antonija Jukić – RK Podravka Vegeta
4. Julijana Žuliček – ŽRK Umag
5. Kristina Plahinek – RK Lokomotiva Zagreb
6. Aneta Benko – RK Krim Mercator
7. Lea Vukojević – ŽRK Zrinski
8. Maja Kožnjak – ŽRK Pitomača
9. Stela Posavec – RK Lokomotiva Zagreb
10. Valentina Blažević – HC SPR Pogon Szczecin
11. Katarina Ježić – HC Siofok KC
12. Ana Debelić – RK Podravka Vegeta
13. Sara Šenvald – RK Lokomotiva Zagreb
14. Ćamila Mičijević – HC Dunaujvarosi KKA
15. Marijeta Vidak – RK Podravka Vegeta
16. Marina Glavan – RK Lokomotiva Zagreb
17. Ivana Dragišić – ŽRK Bjelovar
18. Ivana Dežić – RK Podravka Vegeta

Stručno vodstvo, uz izbornika Šoštarića, čine trenerica Snježana Petika, trener vratarki Matija Bilušić, fizioterapeuti Vesna Hodić i Goran Krušelj, tehnički direktor Ratko Balenović i tehnička menadžerica Ljerka Vresk.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.