Okupljanje nogometne reprezentacije uoči Kosova i Finske

Okupljanje nogometne reprezentacije uoči Kosova i Finske

Vatreni su se okupili u ponedjeljak u Zagrebu kako bi započeli pripreme za kvalifikacijska gostovanja kod Kosova i Finske.

Pod vodstvom izbornika Ante Čačića, hrvatska nogometna reprezentacija kreće u nove kvalifikacijske dvoboje za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

U četvrtak, 6. listopada, gostuje kod Kosova, a u nedjelju, 9. listopada, kod Finske.

Na okupljanju nije bilo ozlijeđenih kapetana Luke Modrića, jednog od dokapetana Ivana Rakitića te braniča Dejana Lovrena. Pregled magnetskom rezonancijom otkrio je kako nema novih problema za dokapetana Vedrana Ćorluku te bi on trebao biti na raspolaganju izborniku Čačiću za predstojeće utakmice.

Poslijepodnevni će trening Vatrenih biti regeneracijski, a reprezentacija put Skadra kreće u srijedu, letom za Tiranu.

Napadač Hoffenheima Andrej Kramarić stigao je na okupljanje nakon još jedne asistencije u dresu svog kluba: “Ne žalim se, zadovoljan sam kako stvari stoje. Nažalost, dio suigrača ima problema s ozljedama, ali i to je nogometna svakodnevnica. Moramo se pripremati bez njih, ali imamo puno kvalitetnih igrača i bit će rotacija, ja sam spreman i dobro se osjećam, a izbornik će odlučiti o postavi. Svjesni smo da će protiv Kosova biti paklena atmosfera, no svima je užitak tako igrati, tada svi daju više od sebe. Teško će biti i protiv Finske, no moramo biti ono što smo uvijek bili – Hrvatska. Hrvatska uvijek traži pobjede i ne treba se nikoga bojati”.

nogomet euro 4_n

Andrej Kramarić foto: HNS

Branič Rijeke Matej Mitrović pozvan je kao zamjena za ozlijeđenog Lovrena: “Naravno da sam sretan i zadovoljan što sam ovdje, svakome je cilj biti u reprezentaciji. To je velika čast. Ako dobijem priliku na terenu, nadam se da ću je dobro iskoristiti.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.