Okupljanje odbojkašica uoči kvalifikacija za Rio

Okupljanje odbojkašica uoči kvalifikacija za Rio

Kreće priprema za kvalifikacije za Rio de Janeiro...

Foto: facebook.com/odbojkaskareprezentacija

Najbolje hrvatske odbojkašice startale su s pripremama za odlučujući kvalifikacijski ciklus za odlazak na Olimpijske igre iduće godine, koji će se održati u turskoj Ankari.

Novopečeni izbornik Miroslav Aksentijević pozvao je Maju Poljak, Miu Jerkov, Anu Grbac, Nikolinu Jelić, Ivanu Miloš, Vedranu Jakšetić, Ivu Jurišić, Nikolinu Božičević, Karlu Klarić, Mateu Rajković, Samantu Fabris, Katarinu Barun, Miru Topić, Tamaru Sušić i Bernardu Brčić, koje će se kockastima pridružiti u tri navrata. Neke su stigle već sada, druge će se priključiti kroz nekoliko dana, dok će posljednja petorka stići poslije Božića.

Prvi ciklus treninga održat će se u Domu odbojke u hrvatskoj metropoli od 18. do 24. prosinca, aktivnosti se poslije kratkog predaha nastavljaju dan poslije Božića, a prvi pripremni turnir u Ankari odradit će 29. i 30. prosinca s Turskom i Poljskom.

“Ekipa je u najboljim igračkim godinama. Igračice maksimalno vjeruju u sebe i žele se kvalificirati na OI odmah. No, moramo biti realni. S obzirom na izjednačenu konkurenciju u Ankari, veliki uspjeh bit će izboriti i dodatne kvalifikacije u Japanu. Odlučivat će nijanse. Tempiramo formu, kako fizičku tako i mentalnu, za prvu utakmicu s domaćinom Turskom 4. siječnja”, prokomentirao je Aksentijević.

U kvalifikacijskoj skupini Hrvatska će se sučeliti Rusiji, Italiji, Turskoj, Poljskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj i Belgiji od 4. do 10. siječnja, a izravno u Rio de Janeiro plasirat će se prvoplasirana reprezentacija. Druga i treća najbolja selekcija morat će pak igrati dodatne kvalifikacije u Japanu krajem svibnja iduće godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.