Olić apelira: “Ako je povik ‘Za dom spremni’ zabranjen, nemojte ga koristiti”

Olić apelira: “Ako je povik ‘Za dom spremni’ zabranjen, nemojte ga koristiti”

Ivica Olić poručio je navijačima da se na tribinama klone bilo kakve politike...

Ivica Olić u razgovoru za Večernji list otkrio je kako nije baš najbolji ‘poznavatelj povijesti’. Govorio je hrvatski napadač o kontroverznom uzviku ‘Za dom spremni’, zbog čijeg je skandiranja nedavno drastično kažnjen Josip Šimunić.

“Šokirala me zadnja kazna Uefe jer zaista nije bilo navijačkih ispada. Igrao sam 101. utakmicu, dobio velik pljesak publike i sav se naježio od pozitivnog ozračja. S tim pokličem susretao sam se gotovo u svih svojih sto reprezentativnih nastupa, ali nisam znao da je zabranjen sve dok Joe nije kažnjen”, rekao je Olić te ipak istaknuo kako se, s obzirom na tu činjenicu, valja ponašati.

“Ako su pravila Uefe takva, onda apeliram na sve da se taj uzvik ne koristi na utakmicama hrvatske reprezentacije. Samo ne znam kako to kontrolirati – ne možete svima u publici na usta staviti flaster. Utakmica bi trebala biti kompletno lišena iskazivanja bilo kakvih vjerskih ili političkih stavova. Siguran sam kako bi atmosfera bila prekrasna u Splitu, baš kao što je bila i u Osijeku. Osobno, kao igrač, nikad nisam favorizirao igranje u jednom gradu – reprezentaciju zaslužuju gledati diljem Lijepe naše”, kaže napadač HSV-a.

Osvrnuo se Olić i na svoj novi/stari klub – Hamburger. “U HSV sam došao jer me vodilo srce. Ovdje sam debitirao u Bundesligi, a i htio sam pomoći klubu koji se bori za ostanak”, ističe.

Nedavno je Augsburgu zabio prvi zgoditak poslije pet dugih mjeseci, forma je u redu, kondicijski je na tradicionalno zavidnoj razini… “Nedavno su na utakmici s Hannoverom izmjerili moj novi bundesligaški rekord, 13.3 pretrčanih kilometara te 27 sprinteva. Nije loše za jednog 45-godišnjaka”, našalio se. “Budem li se dobro osjećao i posluži me zdravlje, uvijek ću biti na raspolaganju reprezentaciji. No, o Euru 2016. ne bih još govorio.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.