Olić: “Motiva neće nedostajati”; Močinić: “Spremni smo”

Olić: “Motiva neće nedostajati”; Močinić: “Spremni smo”

Ivica Olić i Ivan Močinić najavljuju utakmicu s Rusijom...

Najbolji hrvatski nogometaši u subotu popodne još su trenirali u Zagrebu, uoči prijateljskog sraza s Rusijom u Rostovu koji je na rasporedu u srijedu na stadionu Don.

“Putujemo bez nekoliko glavnih igrača, što je prilika drugima da dokažu kako su zasluženo ovdje. Dobro je da imamo mladih, na njima svijet ostaje, ali i mi stariji pomoći ćemo da se što bolje uklope. Rusi će vjerojatno također malo mijenjati i nadam se da će već ovaj ogled biti dobra uvertira za Europsko prvenstvo”, kazao je iskusni lisac u redovima kockastih Ivica Olić.

Ola je jedan dio karijere igrao u Rusiji, dobro poznaje tamošnji nogomet, ali i igrače. “Ova će utakmica biti dobar test za obje momčadi. Rusi su vrlo dobri i radujem se susretu sa svojim bivšim suigračima iz te zemlje. Zadnja im je linija još uvijek iz CSKA-a, a oni su moja generacija”, kazao je te dodao: “Dugo sam godina u reprezentaciji i ne sjećam se kad smo zadnji put samo gledali kako drugi igraju dodatne kvalifikacije”, zaključio je napadač HSV-a.

Mladi Rijekin veznjak Ivan Močinić dobio je prigodu pod nacionalnim stijegom poslije ozljede Domagoja Antolića, a bit će to njegovi reprezentativni povratak poslije perioda priprema za svjetsku smotru u Brazilu. “Spremni smo, dobro smo trenirali ovih dana, a preostalo nam je još nekoliko treninga na kojima ćemo vidjeti kako ćemo krenuti. Utakmica nam je značajna, iako se radi o prijateljskom susretu, jer svi želimo opravdati pozive i dobro će nam doći u pripremama za EP”, prenosi službena stranica HNS-a.

“Rusi su sigurno dobri, ali bolje ćemo ih proučiti već u utakmici protiv Portugalaca. Imaju dobru ligu, uvijek i dobre igrače, ali sve to samo potvrđuje njihov izravan plasman u Francusku. No, prije EP-a režim će zasigurno biti strožiji. Zasad nema pritiska kao što će biti u lipnju, no od hrvatske se reprezentacije uvijek očekuje dobar rezultat. Tako će biti i u Rusiji”, zaključio je mladi Riječanin.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.