Olić: “Treba pronaći razloga za zadovoljstvo”

Olić: “Treba pronaći razloga za zadovoljstvo”

Naši igrači su zadovoljni pobjedom protiv Norveške, no istaknuli su mane u igri....

Hrvatska je pobjedom protiv Norveške 5:1 stigla korak do plasmana na Europsko prvenstvo. Luka Modrić je izjavio: “Sretni smo zbog pobjede, ali najviše zbog rezultata. Nije lako postići pet pogodaka protiv Norveške. Moje zdravlje je dobro i normalno sam odigrao utakmicu.” Rakitić je bio kratak: “Dobro je, iako nismo odigrali baš najbolje. Važna je pobjeda.”

Danijel Pranjić je u 56. nastupu napokon postigao prvi pogodak za reprezentaciju. Izjavio je: “Bila je ovo kvalitetna igra, osim kad smo ih u prvih dvadesetak minuta pustili da stvaraju pritisak na našu obranu. U poluvremenu smo razgovarali i u drugom dijelu smo boljom igrom pokazali da smo mnogo kvalitetniji. Ako ostanemo zdravi možemo još mnogo toga. S ovim bodovima smo korak bliže cilju i vjerujem da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo.”

Olić misli: “Bila je lijepa atmosfera, bez baklji i problema. Mislim da je publika uživala. Teško je doći do stotke, puno godina mi je trebalo za to. Ozljede su me zaustavile da i ranije proslavim 100. utakmicu. No, lijepo je u završnici karijere i to ostvariti. Moj pristup nacionalnom dresu je isti kao i u prvoj utakmici. I protiv Norveške sam htio pokazati da sam i dalje na visokoj razini. Poslije ovakve pobjede treba biti zadovoljan. No, izbornik je bio nezadovoljan jer u prvih pola sata nismo igrali onako kako je on htio. On želi da igramo bolje, a mi znamo da to možemo.”

Nastavio je: “Norveška je igrala bez napadača, što je malo čudno, no kratkim dodavanjima je prolazila kroz sredinu i pokazala da je kvalitetna i neugodna momčad. No, to je trajalo do prvog pogotka, a kad smo povisili na 2:0 oni su pali i mi smo kontrolirali utakmicu. Uvjerljiva pobjeda je posljedica dobre igre u drugom dijelu. Imamo 13 bodova i mirnu situaciju.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.