Olimpijske igre mladih: Brigita Matić osvojila zlatnu medalju u judu!

Olimpijske igre mladih: Brigita Matić osvojila zlatnu medalju u judu!

Brigita je u finalu kategorije do 78 kilograma pobijedila predstavnicu Bosne i Hercegovine Aleksandru Samardžić

Brigita Matić/Foto HOO

Brigita Matić osvojila je zlatnu medalju u judu u kategoriji do 78 kilograma na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu! Brigita je u finalu pobijedila predstavnicu Bosne i Hercegovine Aleksandru Samardžić.

U zanimljivoj borbi rezultat je na kraju bio 0:0, ali je Brigita slavila zbog manjeg broja opomena. Presudila je druga kazna (Shido) koju je dobila finalistica iz Bosne i Hercegovine. Samardžić je pokušala u posljednjih dvadesetak sekundi doći do ključnih  bodova, ali Brigita je odbila sve napade i ubrzo je moglo početi veliko slavlje!

Do finala je stigla pobjedom nad Elvismar Rodriguez iz Venezuele (Yuko) i Unellom Snyman iz Južnoafričke Republike (Ippon).

Brigita u svojoj kolekciji ima već dva zlata i jedno srebro s Olimpijskih festivala europske mladeži, europsko kadetsko zlato i juniorsko srebro, svjetsku juniorsku i kadetsku broncu te dvije europske kadetske bronce. Višestruka je mlađa seniorska, juniorska i kadetska prvakinja Hrvatske. Ova je 18-godišnja Splićanka članica Judo kluba Pujanke iz Splita, judom se bavi od svoje šeste godine, a 2012. godine dobila je nagradu HOO-a „Dražen Petrović“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.