Olimpijske igre mladih: Pogledajte rezultate hrvatskih sportaša prva dva dana natjecanja

Olimpijske igre mladih: Pogledajte rezultate hrvatskih sportaša prva dva dana natjecanja

Najuspješniji je bio plivač Nikola Obrovac. Zauzeo je 5. mjesto u finalu 100 metara prsno s vremenom 1:01.94 minute

Ivo Bonacin i Bernard Samardžić

Prva dva dana natjecanja na 2. Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu nastupilo je trinaest hrvatskih sportaša. Najuspješniji među njima bio je plivač Nikola Obrovac. Zauzeo je 5. mjesto u finalu 100 metara prsno s vremenom 1:01.94. Nikola je prošle godine bio brončani na Olimpijskom festivalu europske mladeži.

Gimnastičar Jakov Vlahek zauzeo je u kvalifikacijama 7. mjesto (13.650) na konju s hvataljkama i time ušao u subotnje finale. U kvalifikacijama višeboja bio je 21. te je 3. rezerva za sutrašnje finale.

Uspješna je bila i veslačica Marina Kaić u ženskom samcu koja se s vremenom 3:53.88 kvalificirala za za polufinale. Dvojac bez kormilara Ivo Bonacin i Bernard Samardžić moraju u utorak veslati repesaž.

Maja Pavlinić u prvom je kolu badmintonskog turnira pobijedila Ukrajinku Vladyslavu 2:0 a zatim izgubila od Chia-Hsin Lee iz Tajvana. Sljedeći meč igra protiv Kineskinje Jinjing Qin.

Stolnotenisačica Lea Rakovac izgubila je prvi meč od Austrijanke Karoline Mischek 1:3, ali je zato pobijedila Poljakinju Nataliju Bajor 3:0 i Gvajanku Chelsea Edghill 3:0. U osmini finala bila je bolja od Gremlis Arvelo iz Venezuele (4:1). Tomislav Pucar upisao je dvije pobjede, protiv Švicarca Elije Schmida 3:1 i Katarca Al Naggara 3:0, te jedan poraz od Hongkonžanina Ka Tak Hunga (2:3).

Sven Arnar Seamundsson nije se uspio kvalificirati u polufinale 400 metara slobodno i 200 metara mješovito.

Judaš Lovro Kovač pobijedio je u prvoj borbi Kolumbijca Montoyu, ali je izgubio drugu borbu od Kubanca Silve Moralesa. U repesažu je bolji od njega bio Felix Penning iz Luksemburga. Jedriličar Pavle Živanović nakon drugog je plova u klasi Byte CII na 5. mjestu, a Karla Šavar zauzela je u istoj klasi 19. mjesto.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.