Olimpijsko selo broji 102 člana hrvatske olimpijske delegacije

Olimpijsko selo broji 102 člana hrvatske olimpijske delegacije

Broj hrvatskih predstavnika - sportaša zasada 88.

Foto: Hrvatska streljačka reprezentacija / HOO

U ranim jutarnjim satima 30. srpnja, dan nakon dolaska Hrvatske vaterpolske reprezentacije u Rio je sletjelo 65 članova Hrvatske olimpijske delegacije. Time se broj hrvatskih stanovnika u Olimpijskom selu u Riju povećava na 102.

U jedriličarskom selu smješteni su Tina Mihelić, treneri Jozo Jakelić i Dario Kliba te vođa ekipe Marko Mišura, a danas im se pridružuju i ostali jedriličari, dok svi ostali stanuju na 5., 6. i 7. katu zgade u kojoj su im prvi susjedi nacionalni odbori Grčke i Angole.

U međuvremenu je iz São Paula stigao i tenisač Marin Draganja. Tu su strijelci, rukometaši, vaterpolisti, veslači, judašica Barbara Matić, gimnastičari Ana Đerek i Filip Ude, tenisačica Ana Konjuh, stolnotenisač Andrej Gaćina, biciklisti Matija Kvasina i Kristijan Đurasek te plivač Mario Todorović.

Vaterpolisti će od 30. srpnja do 3. kolovoza izbivati iz Sela jer će u brazilskom gradu Salvadoru odigrati utakmicu s reprezentacijom Brazila. Dan prije njihovog povratka delegaciji će se u Riju pridružiti i Hrvatska košarkaška reprezentacija koja se trenutno priprema u Argentini.

6. kolovoza delegaciji će se pridružiti i dizač utega Amar Musić s trenerom Boškom Čavkom.

U Selu trenutno stanuje više od 2.000 sportaša i pratećih osoba, a među stanovnicima je od 28. srpnja i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, osvajač zlatne medalje na OI Montreal 1976.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.